Activiteiten bij Coherente

Ook tijdens de coronacrisis kunnen diverse activiteiten bij Coherente gelukkig doorgaan, soms in aangepaste vorm. Hieronder leest u een overzicht.

Houd ook de website www.coherente.nl en de facebookpagina www.facebook.com/StichtingCoherente in de gaten. Wilt u deelnemen aan een activiteit, vrijwilliger worden of heeft u vragen? Neem contact op met Coherente via 020-4963673 (ma-do 10.00-14.00) of stuur een e-mail naar info@coherente.nl. Voor alle activiteiten is aanmelden verplicht vanwege de geldende coronamaatregelen.

Jeugd- en jongerenwerk

Het jeugd- en jongerenwerk van Coherente organiseert activiteiten voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 23 jaar. Volg het jongerenwerk via Facebook of Instagram: @jongerenwerkoa. Niks missen op sportief gebied? Volg ook @SportiefOA op Facebook.

Buurtsport 

De jeugd- en jongerenwerkers staan klaar om kinderen (9 tot 12 jaar) te begeleiden in het beoefenen van verschillende sporten.

 • Duivendrecht: dinsdag (15.00 tot 16.00 uur) en woensdag (14.00 tot 15.00 uur) bij de voetbalkooi voor de flat Mercurius
 • Ouderkerk: woensdag (15.30 tot 17.00 uur) in het Willem Alexanderpark.

Club 8

Leuke activiteiten (die je zelf kunt organiseren!) voor kinderen uit groep 8. 

 • Duivendrecht: dinsdag (15.00 tot 17.00 uur) in het Dorpshuis. 

The Hangout

Lekker chillen, tafeltennissen of gamen? Kom met je vrienden (16+) naar de Hangout. Duivendrecht: dinsdag (18.00 tot 21.00 uur) in het Dorpshuis. 

Bootcamp 13+

Doe jij ook een keer mee met bootcamp? Onze jongerenwerkers staan voor je klaar! Duivendrecht: woensdag (15.00 tot 16.00 uur) bij de voetbalkooi voor de flat Mercurius

Huiswerkkamer

Ben je op zoek naar een rustige werk- en leerplek? Kom dan naar het leescafé in het Dorpshuis. Duivendrecht: donderdag (14.00 tot 17.00 uur). 

Er zijn verder verschillende programma’s waar je aan deel kan nemen, zie onderstaande lijst. Bekijk hier voor de website en Facebook pagina

 • Coaching en ondersteuning
 • Jong en Eerlijk
 • Young Leaders
 • Meivakantie

Ouderenwerk en gezonde leefstijl

Sommige activiteiten van het ouderenwerk en gezonde leefstijl kunnen in aangepaste vorm doorgaan. Bij buitensportactiviteiten met instructeur wordt men verdeeld in groepjes van vier personen. 

Co’s Kamer

Co’s Kamer is een ontmoetingsactiviteit voor (kwetsbare) ouderen, waarbij aandacht en samen plezier maken voorop staat. 

 • Duivendrecht: dinsdag en donderdag (10.00 tot 13.30 uur) in het Dorpshuis. 
 • Ouderkerk: dinsdag, donderdag en vrijdag (10.00 tot 13.30 uur) in het Dienstencentrum. 

Beweegtuin

Gezellig samen bewegen in de buitenlucht. Oefeningen worden afgestemd op uw niveau, dus iedereen kan meedoen! 

 • Duivendrecht: woensdag (12.30 tot 13.30 uur) bij de flat Mercurius.
 • Ouderkerk: maandag (10.00 tot 11.00 uur). Locatie wisselt wekelijks: Rembrandt van Rijnweg (26 april, 10 mei, etc.) of bij de Voetbalvereniging/Bootcamp (3 mei, 17 mei, etc.).

Fietstocht en wandeltocht 

Beiden op maandagmiddag, vertrekpunt en frequentie worden bepaald afhankelijk van uw vraag en het aantal aanmeldingen. Meld u dus snel aan! 

Wandelen

Duivendrecht: woensdag (10.00 tot 11.00 uur) vanaf het Dorpshuis.
Ouderkerk: donderdagochtend en vrijdagmiddag vanaf het Dienstencentrum.

Scootmobiel uitje

 • Duivendrecht: woensdag (13.30) vanaf het Dorpshuis.
 • Ouderkerk: dag en tijd nader te bepalen, vanaf het Dienstencentrum.

Rolstoelfietsen

In Ouder-Amstel een ritje maken met een rolstoelfiets (een persoon zit en de ander fietst)? Naast het rolstoelfiets-duo is altijd nog een extra begeleider aanwezig. Meld u snel aan! 

Een kopje aandacht

Bij u voor de deur, op de galerij, in huis of in de buitenlucht, maar wel op 1,5 meter afstand. De aandachtschenker komt naar u toe met een mobiele theetafel, theewater, aandachtsthee (of gewone thee, als u dat liever drinkt) en wat lekkers voor erbij.

Digitale hulp

Het geeft een prettig gevoel als je goed met het internet om kan gaan. Coherente is er om daarbij te helpen. Maak gerust een afspraak!

Balkonbeweegdag en zomerprogramma

Houd voor de Balkonbeweegdag en het zomerprogramma onze website en Facebookpagina in de gaten!

De Week van Co

Coherente verspreidt tijdens de coronaperiode wekelijks een krant met verhalen, foto’s, weetjes en puzzels onder de inwoners van de gemeente. Wilt u De Week van Co (digitaal) ontvangen? Neem contact met ons op!

Dienstverlening

Ouderenadviseur

Voor informatie, advies en bemiddeling op het gebied van wonen, welzijn en zorg kunt u terecht bij de ouderenadviseur van Coherente.

Maatje

Maatjes zijn er om een helpende hand te bieden. Zij verbinden zich één op één aan een deelnemer en spreken regelmatig af om een kopje koffie te drinken of samen op pad te gaan.  

Eén tegen Eenzaamheid

Wilt u meer weten over eenzaamheid? Of wilt u eens praten over uw eenzaamheid en met elkaar onderzoeken wat er mogelijk is? Neem contact op!

Thuis in Duivendrecht

Bent u 75+, woont u in Duivendrecht en bent u gemotiveerd om samen met de wijkcoaches van Coherente uw situatie aan te pakken? ‘Thuis in Duivendrecht’ is één van de projecten en activiteiten in de aanpak van eenzaamheid in Ouder-Amstel.

Welzijn op Recept

Welzijn op Recept is een samenwerking tussen uw zorgverlener (bijvoorbeeld uw huisarts, fysiotherapeut of maatschappelijk werker), Participe en Coherente. 

Werkgroep Openbare Ruimte

Maakt u in deze periode vaker een ommetje door het dorp en valt u daarbij het één en ander op? Dingen die anders of beter kunnen? Laat het ons weten! Ook vragen op het gebied van Ruimtelijke Ordening en ideeën over het buitengebied van Duivendrecht zijn van harte welkom.

Nederlandse taal

Coherente organiseert taalcoaching (één-op-één) en taalgroepen voor mensen die hun Nederlandse taal willen verbeteren. In Duivendrecht, Ouderkerk en online, op verschillende dagen en tijden. Meer weten? Neem contact op!

Taal voor Thuis

Taal voor Thuis is een cursus voor ouders van schoolgaande kinderen. De ouders leren hun kind beter helpen op school. Wil je meedoen aan de volgende cursus Taal voor Thuis? Meld je nu alvast aan.