Nationale Sportweek 18 tot en met 27 september

Tijdens de Nationale Sportweek willen we sport en bewegen extra onder de aandacht brengen en zoveel mogelijk mensen inspireren om beweging een structurele plaats in het leven te geven.

Nationale sportweek

En juist in deze tijd zien we dat het nog  belangrijker is dan anders, want voldoende beweging zorgt voor een betere weerstand. Elke dag voldoende beweging krijgen is een uitdaging. Zelf vind ik het ook moeilijk om in beweging te blijven. Eenmaal over de drempel, is het fijn om actief bezig te zijn geweest. Maar ja, die eerste stap! Een excuus is altijd makkelijk te vinden: druk met werk, koud, regen, moe! Het is goed om er een dagelijkse gewoonte van te maken en begin gewoon klein, misschien 20 minuten per dag.

Maak het uitdagend door het gebruik van een stappenteller of maak het leuk door aan te sluiten bij een vereniging, want naast lichaamsbeweging heb je ook leuke sociale contacten! We hebben heel veel leuke verschillende sportverenigingen. Bij mijn start als wethouder heb ik een rondje gemaakt langs de verschillende verenigingen en ook meegedaan met sporten als badminton, volleybal, roeien, showdown, tennis en skeeleren. Ik voelde mij vooral erg welkom bij iedere vereniging, dus ga ook een keer langs! Gebruik de Nationale Sportweek om eens kennis te maken met het sportaanbod, want sport doet wat met je!

Wethouder sport, Barbara de Reijke

Wat is er allemaal te doen

Tijdens deze Nationale Sportweek worden er ook activiteiten georganiseerd voor verschillende leeftijden

Gratis online webinars

De NOC organiseert ook verschillende gratis online webinars. Deze bieden praktische handvatten op gebied van sociale veiligheid, gezonde sportomgeving, financieel gezond de crisis door 2.0, trainerschap  en verenigingsscheidsrechter. Dus voor elke vrijwilliger en ouders van jeugdleden binnen een sportclub zit er iets bij. Alle webinars vinden plaats van 19.30 – 21.00 uur en aanmelden kan via stichtingsportkompas.nl (pdf, 180 kB)

Onze sportambassadeurs

In Ouder-Amstel hebben we vijf sportambassadeurs (Lars, Manon, Luuk, Brenda en Caroline) die graag vertellen wat sport met hun doet. In aanloop naar de Nationale Sportweek en ook tijdens zullen zij dat met een filmpje laten zien. Daarnaast komt u ze tegen in het Weekblad voor Ouder-Amstel. Waar zij delen waarom zij het leuk vinden om te sporten. En roepen iedereen op om ook in beweging te komen. 

Bekijk de interviews met de sportabassadeurs (pdf, 437 kB).