Gebiedsconferentie De Nieuwe Kern

De afgelopen maanden hebben bewoners, organisaties en gebiedsgebruikers tijdens een participatietraject hun mening gegeven over de Concept Structuurvisie voor De Nieuwe Kern, een nieuwe wijk die tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena en de A2 zal verrijzen. Op woensdag 16 september wordt dit participatietraject afgesloten via een online gebiedsconferentie.

De gemeente reageert op de wensen, zorgen en ideeën

Tijdens deze conferentie worden de opgehaalde wensen, zorgen en ideeën door onderzoeksbureau Tertium gepresenteerd en reageert verantwoordelijk wethouder Marian van der Weele van Ouder-Amstel in de studio. Zij geeft aan op welke manier de concept-structuurvisie kan worden aangescherpt, aangevuld of aangepast. Ook gaat zij het gesprek aan met een aantal deelnemers uit het participatietraject, en beantwoordt zij vragen van deelnemers aan de conferentie.

De Nieuwe Kern

Tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena en de A2 moet de komende jaren een nieuwe wijk verrijzen. In het gebied dat nu nog bekend staat als De Nieuwe Kern komt ruimte voor 4.500 woningen rondom een groot stadspark, 250.000 m² voor bedrijven, horeca, kantoren en uitbreiding van sportcomplex De Toekomst van Ajax. 

Programma

  • 20.30    Opening 
  • 20.35    Interview met wethouder Marian van der Weele 
  • 20.45    Presentatie van de opgehaalde wensen, zorgen en ideeën 
  • 20.55    Reactie van de gemeente
  • 21.25    In gesprek met deelnemers aan het participatietraject en het publiek
  • 22.15    Einde gebiedsconferentie
  • 22.20    Informele uitloop en nagesprek

Aanmelden

De conferentie start op woensdag 16 september om 20.30 en eindigt om 22.15. Aanmelden kan via de website van Pakhuisdezwijger.nl/.