Start bouw The Joan gevierd met online event

Wethouder Axel Boomgaars gaf op woensdag 7 oktober 2020 op symbolische wijze het startsein voor de bouw van multifunctionele kantoorgebouw 'The Joan' aan de Joan Muyskenweg in Werkstad OverAmstel. Dit gebeurde in een door ontwikkelaar Being georganiseerde online event.

"De visie van Ouder-Amstel op het gebied is om van het monofunctioneel bedrijventerrein Amstel Business Park Zuid uit de vorige eeuw, te gaan naar een gebied dat klaar is voor de komende decennia; Werkstad OverAmstel. Daarvoor gaan we functies mengen. We willen een diversiteit in werkvormen, meer kwaliteit om in het gebied te verblijven en een verduurzamingsslag maken. Ook wonen zal onderdeel zijn van deze menging en dan met name in het noordelijk deel van het gebied. The Joan is het eerste grote project in het gebied dat deze visie vertaalt naar de praktijk. En daar zijn we trots op."  

BEING - Start Bouw Ceremonie
BEING - Start Bouw Ceremonie

The Joan speelt nadrukkelijk in op de toenemende vraag naar een duurzame en gezonde werkomgeving op een goed bereikbare locatie. Het acht verdiepingen tellende gebouw zal na voltooiing 24.000 vierkante meter flexibel indeelbare kantoor- en creatieve bedrijfsruimte bevatten. Bovendien komt er een openbaar toegankelijke horecagelegenheid, waardoor het een plek wordt voor ontspanning en ontmoeting. De planning is dat The Joan in de loop van 2022 wordt opgeleverd.

Bekijk het filmpje waarin de zandsculptuur van The Joan wordt gemaakt.