Maatregelen milieudepot en aandacht voor afvalinzameling

Om u en onze medewerkers zoveel mogelijk te beschermen doen we er met elkaar alles aan om de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, uit te voeren en op te volgen.

milieudepot maatregelen corona

Beperkte toegang milieudepots

Om te zorgen dat het niet te druk wordt op de milieudepots beperken we de toegang.
Dit betekent dat in:

  • Duivendrecht maximaal 2 auto’s tegelijk zijn toegestaan
  • Ouderkerk aan de Amstel maximaal 5 auto’s tegelijk zijn toegestaan

Dit staat ook aangegeven op de borden bij de milieudepots en er staan medewerkers bij de ingang om hierop toe te zien.

Kom naar milieudepot als het echt moet

Veel inwoners gebruiken de tijd die ze thuis moeten doorbrengen om eens flink hun huis op te ruimen. Wat natuurlijk een prima bezigheid is. Dat levert vaak afval op dat naar het milieudepot wordt gebracht. Uiteraard gelden hier dezelfde maatregelen, houd 1,5 meter afstand en blijf binnen als u milde klachten hebt zoals verkoudheid, keelpijn et cetera.

Ook voor bescherming van de medewerkers van onze milieudepots geldt hoe minder contact hoe beter. Kunt u uw oude spullen even bewaren doet u dat dan alstublieft. Kom alleen naar het milieudepot als het echt niet anders kan.

Parkeren auto’s in straten

Door het thuisblijven staan er veel meer auto’s dan gebruikelijk geparkeerd in de straten. Dit vormt op sommige locaties een hindernis voor afvalwagens die het afval komen ophalen. Wij verzoeken u daar rekening mee te houden. Als u in de buurt van een ondergrondse afvalcontainer parkeert of bij een van de opstelplaatsen voor de minicontainers.

Zet uw minicontainer op tijd neer

Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om uw minicontainer op tijd aan te bieden. Uiterlijk 07.30 uur op de dag wanneer de containers worden geledigd.

Kijk voor meer informatie over de afvalinzameling op afval. Het laatste nieuwe over hoe de gemeente omgaat met het coronavirus vindt u op laatste nieuws coronavirus.