Maatregelen gemeentehuis in verband met het coronavirus

Ons openbare leven, ons leven thuis, en onze werksituatie, staan de komende weken op zijn kop. We hebben zorgen, vragen en wensen. We gaan moeilijke weken tegemoet. Er wordt veel gevergd van zorgverleners, mensen in het onderwijs, ouders en kinderen, ondernemers en sporters. Corona laat niemand onberoerd en de ingrijpende maatregelen hebben voor iedereen gevolgen.

Luister hieronder naar de videoboodschap van burgemeester Joyce Langenacker.

En lees de bewonersbrief (pdf, 1 MB) namens de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, Femke Halsema.

Het gemeentehuis toegankelijk

Het gemeentehuis blijft toegankelijk, maar u kunt alleen op afspraak terecht. Dit betekent dat de wekelijkse inloopspreekuren van het Zorgadviespunt Ouder-Amstel komen te vervallen.

De maatregelen hebben gevolgen voor onze dienstverlening:

 • Er zijn minder beschikbare afspraakmomenten. Maak alleen een afspraak als dat echt noodzakelijk is en als u zelf geen verkoudheidsklachten heeft.
 • Is uw afspraak al gemaakt, maar kan het wachten? Maak dan een nieuwe afspraak na 6 april 2020.
 • U hebt dringend iets nodig en hebt verkoudheidsklachten neem dan contact met ons op via: (020) 496 21 21. 
 • De wachttijd aan de telefoon bij het Klantcontactcentrum is langer. Wij vragen hiervoor uw begrip.
 • Stukken die ter inzage liggen zijn alleen beschikbaar in het gemeentehuis tijdens openingstijden.

Bijeenkomsten

Alle bijeenkomsten zijn afgelast. Er moeten nog wel besluiten genomen worden. De eerst komende commissie- en raadsvergadering gaan niet door. De punten vanuit die vergaderingen zijn doorgeschoven naar de volgende cyclus van de commissie- en raadsvergaderingen. Als er op een eerder moment vergaderingen nodig zijn zullen die plaatsvinden zonder publiek. Inspreken wordt in dat geval mogelijk gemaakt. De vergaderingen zullen dan live te volgen zijn via verslag.ouder-amstel.nl.   
Ook het wethoudersspreekuur gaat tot en met 6 april niet door.

Bindelwijk en Dorpshuis gesloten

Ook het NOC*NSF heeft de maatregelen uitgebreid en alle trainingsfaciliteiten gesloten. Dit advies volgen wij eveneens voor onze lokale sportfaciliteiten. Dus de Bindelwijk en het Dorpshuis worden gesloten.

Kwetsbare personen

Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terechtkunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is (070) 445 58 88. De hulplijn is bedoeld voor de kwetsbaarste mensen, zoals ouderen die door de corona-uitbraak hun huis niet uit kunnen, maar ook voor zieken en de mensen in hun omgeving.

Ondernemers

Veel ondernemers klein en groot worden getroffen door de maatregelen. Wethouder economische zaken Axel Boomgaars ondersteunt u graag met uw vraag. Wilt u een afspraak stuurt u dan een mail naar bestuurssecretariaat@ouder-amstel.nl.  
Verder kunnen ondernemers met hun vragen terecht bij:

 • KVK Coronaloket
  Telefonisch bereikbaar voor al uw ondernemersvragen, op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur. Vanwege oplopende wachttijden kan het zijn dat u niet direct te woord wordt gestaan. Gebruik dan de ‘bel me terug' button.”
 • Klantmanagers van de gemeente
  U kunt hen telefonisch bereiken tussen 09.00 en 10.30 uur via (020) 496 21 21.

De gemeente en het Rijk denken momenteel na over specifieke maatregelen om ondernemers te compenseren voor misgelopen inkomsten vanwege het coronavirus. Zodra er meer informatie is communiceren we dit via onze website. 

Houd rekening met elkaar

Deze crisis heeft voor iedereen in Nederland enorme gevolgen, dus ook in onze gemeente. Laten we goed omkijken naar elkaar en samen de komende weken tot een goed einde brengen. In het land ontstaan spontaan allerlei initiatieven. Heeft u een idee of suggestie? Dan kunt u die delen door een mail te sturen naar bestuurssecretariaat@ouder-amstel.nl.

Meer informatie?

De meest recente informatie over het coronavirus is te vinden op de RIVM-website en voor reizigers op de website van het LCR. Voor aanvullende vragen is een landelijk informatienummer beschikbaar: (0800) 13 51. Meer informatie over de rol van de GGD Amsterdam, is te vinden op de website van GGD Amsterdam

Samen komen we hier doorheen. We wensen iedereen veel sterkte de komende periode.