Laatste nieuws coronavirus 20 maart 2020

De crisis rond het coronavirus is nog niet voorbij. Het vraagt veel van ons allemaal. Hier houden wij u op de hoogte van nieuwe maatregelen en aanpassingen of wijzigingen in de gemeentelijke dienstverlening.

gemeentehuis

Aanvullende maatregelen dienstverlening gemeente

Wij proberen in deze roerige tijd onze dienstverlening zo goed mogelijk door te laten gaan. Wel is besloten om de fysieke contactmomenten voorlopig te beperken door onder andere de openingstijden, aanvragen en afhalen documenten burgerzaken aan te passen. Lees hieronder de wijzigingen:

Openingstijden gemeentehuis

Vanaf maandag 23 maart gelden de volgende openingstijden voor het gemeentehuis:

  • maandag tot en met vrijdag van 08.00-12.00 uur;
  • woensdag van 15.00-19.30 uur.

Uiteraard blijven we wel de gehele dag voor u telefonisch bereikbaar:

  • maandag tot en met donderdag van 08.00-17.00 uur;
  • vrijdag van 08.00-16.00 uur.

Aanvragen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

Tot 6 april 2020 kan alleen een afspraak gemaakt worden voor het aanvragen van een nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs als uw document een geldigheidsdatum tot uiterlijk 30 april 2020 heeft. Voor een document dat langer geldig is dan 30 april 2020, kan alleen na 6 april 2020 een afspraak worden gemaakt.

Zoveel mogelijk op afspraak

Een aantal diensten zijn nu op afspraak;

  • Het afhalen van aangevraagde reisdocumenten en rijbewijzen;
  • Uittreksels BRP. U kunt dit ook direct online regelen.

Afspraak maken

  • Online kunt u direct een afspraak inplannen; 
  • Of u kunt ons bellen om een afspraak te maken via (020) 496 21 21: van maandag tot en met donderdag van 08.00-17.00 uur en op vrijdag van 08.00-16.00 uur.

Kom naar milieudepot als het echt moet 

Veel inwoners gebruiken de tijd die ze thuis moeten doorbrengen om eens flink hun huis op te ruimen. Wat natuurlijk een prima bezigheid is. Dat levert vaak afval op dat naar het milieudepot wordt gebracht. Uiteraard gelden hier dezelfde maatregelen, houd 1,5 meter afstand en blijf binnen als u milde klachten hebt zoals verkoudheid, keelpijn et cetera.

Ook voor bescherming van de medewerkers van onze milieudepots geldt hoe minder contact hoe beter. Kunt u uw oude spullen even bewaren doet u dat dan alstublieft. Kom alleen naar het milieudepot als het echt niet anders kan.

Groothandels ook open voor particulieren

Alle groothandels hebben toestemming gekregen om hun vestigingen in Ouder-Amstel tijdelijk (tot en met 6 april 2020) open te stellen voor particulieren. 

coronabesmettingen 

Voor de dagelijkse update van het aantal besmettingen kunt u kijken op de website van het RIVM. Elke dag rond 14.00 uur worden de cijfers geactualiseerd.

Vragen en antwoorden diverse doelgroepen

Op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie voor de volgende doelgroepen: