Ingrijpende maatregelen tegen corona

Zondag 15 maart heeft het kabinet opnieuw vergaande maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De scholen en kinderopvang sluiten hun deuren en ook de horecagelegenheden, sport- en fitnessclubs, coffeeshops, sauna’s etcetera moeten dicht. Alle maatregelen (dus inclusief de eerder getroffen maatregelen) gelden vanaf nu t/m maandag 6 april 2020.

infographic corona

Burgemeester Femke Halsema, voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, roept in het persbericht (pdf, 112 kB) alle bewoners en ondernemers in de regio op om de nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid te volgen. “Het zijn ingrijpende maatregelen met grote invloed op het openbare leven. We vragen veel van ouders met kinderen en veel lokale ondernemers gaan een moeilijke tijd tegemoet.”

Ook het NOC*NSF heeft de maatregelen uitgebreid en alle trainingsfaciliteiten gesloten. Dit advies volgen wij eveneens voor onze lokale sportfaciliteiten. Dus De Bindelwijk en het Dorpshuis worden gesloten.

Alle eerdere aangekondigde maatregelen blijven uiteraard onverminderd van kracht. 

Het gemeentehuis toegankelijk

Het gemeentehuis blijft toegankelijk, maar u kunt alleen op afspraak terecht. De medewerkers van het gemeentehuis volgen het landelijk advies en werken zoveel mogelijk vanuit huis.

Bijeenkomsten

Niet voor niets moeten alle horecagelegenheden worden gesloten. Dus we lasten alle bijeenkomsten af. College- en raadsvergaderingen vinden nog wel doorgang, maar zonder publiek. Wel kan iedereen via de live- en archief uitzendingen van de raadsvergaderingen blijven volgen. 

Niet hamsteren

Hamsteren is niet nodig, er zijn geen tekorten en er is genoeg voor iedereen. We doen een dringend beroep op onze inwoners om zich hieraan te houden.

Houd rekening met elkaar

Deze crisis heeft voor iedereen in Nederland enorme gevolgen, dus ook in onze gemeente. Laten we goed omkijken naar elkaar en samen de komende weken tot een goed einde brengen. In het land ontstaan spontaan allerlei initiatieven. Heeft u een idee of suggestie? Dan kunt u die delen door een mail te sturen naar bestuurssecretariaat@ouder-amstel.nl.

Meer informatie?

De meest recente informatie over het coronavirus is te vinden op de RIVM-website en voor reizigers op de website van het LCR. Voor aanvullende vragen is een landelijk informatienummer beschikbaar: (0800) 13 51. Meer informatie over de rol van de GGD Amsterdam, is te vinden op de website van GGD Amsterdam.