College Ouder-Amstel: “Nieuwe maatregelen vergen veel, steun elkaar!”

Beste inwoners en ondernemers,

Sinds maandag zijn de maatregelen opnieuw aangescherpt. Dat schept duidelijkheid. Maar het leven wordt er niet makkelijker op. De periode met beperkingen van het openbare leven gaat immers ook veel langer duren. De gezamenlijke opgave om het virus tegen te gaan vergt enorm veel van ons allemaal. Inmiddels zijn ook in onze gemeente mensen ziek. Wij leven zeer met hen mee en wensen iedereen sterkte en beterschap.

Het college doet er alles aan om het door het kabinet afgekondigde financiële steunpakket voor ondernemers en zzp-ers op korte termijn uit te voeren. U kunt zelf ook een steentje bijdragen door uw noodzakelijk inkopen zoveel mogelijk via lokale ondernemers te regelen. Zij kunnen iedere hulp nu gebruiken. 
We hebben als college korte lijnen met onder meer zorginstellingen, scholen en ondernemers. Zo loopt bijvoorbeeld de opvang en het onderwijs van de kinderen voorspoedig dankzij goede onderlinge samenwerking met alle betrokkenen.

Alles, evenementen en sportwedstrijden, is afgelast tot 1 juni. 
Dus ook de Oranjefeestweek en de 4-5 mei activiteiten. Hier zat al veel tijd in van alle vrijwilligers. Wij hopen dat we volgend jaar weer op u kunnen rekenen.

Bewegen blijft ook en juist nu belangrijk. Je hoeft niet naar buiten om in beweging te blijven: het kan ook in huis: bijvoorbeeld door te dansen, touwtje te springen, de trap op en af te lopen of oefeningen te doen op de grond. Via internet en televisie zijn er veel tips te vinden.

Gelukkig zien we ook een enorme bereidheid onder u allen om bij te dragen. Daar zijn we u zeer dankbaar voor. Soms door urenlang diensten te draaien in een ziekenhuis, soms door een huishouden met kinderen aan de gang te houden en met het gezin de adviezen van het RIVM op te volgen. En soms met initiatieven om deze tijden met elkaar door te komen.

De strengere maatregelen van nu zijn noodzakelijk omdat blijkt dat een deel van de mensen zich onvoldoende bewust is van de enorme risico’s. Als het nodig is kunnen we en gaan we handhaven. Houd die 1,5 meter afstand. Let op de aangescherpte regels in de supermarkt, ga met niet meer dan twee personen naar de Ouderkerkerplas en ga niet in groepsverband wielrennen. U loopt het risico op een boete.

Houd vol, houd u alsjeblieft aan de maatregelen. We gaan nog een moeilijke tijd tegemoet, dus laten we elkaar waar mogelijk steunen. En blijf zoveel mogelijk gezond. We kunnen dit met elkaar aan.

Het college van Ouder-Amstel,

Joyce Langenacker, Axel Boomgaars, Rineke Korrel, Barbara de Reijke en Marian van der Weele

aanscherping maatregelen