Besmettingsgevallen in Ouder-Amstel

Dagelijks worden op dit moment nog de geteste coronabesmettingen in de regio geregistreerd. In twee gevallen gaat het om inwoners uit Ouder-Amstel. Het is niet uit te sluiten dat ook in Ouder-Amstel meer besmettingen zijn, maar zoals u inmiddels weet wordt er niet meer getest.

Lees hierover meer op www.rivm.nl.

Maatregelen

Deze crisis heeft voor iedereen in Nederland enorme gevolgen, dus ook in onze gemeente. De maatregelen om het verspreiden van het virus tegen te gaan zijn ingrijpend. Iedereen houdt zich er in onze gemeente goed aan. De horecaondernemers sloten hun deuren en er zijn weinig mensen op straat. Daar zijn we u allen dankbaar voor. 
Natuurlijk begrijpen we dat iedereen af en toe naar buiten wil voor wat lichaamsbeweging en de kinderen willen lekker buiten spelen. Maar zorg bij alle buitenactiviteiten dat u alleen of met een klein groepje van (maximaal) 4 personen bent en houd altijd tenminste 1,5 meter afstand. ‘Blijf goed omkijken naar elkaar. Samen kunnen we dit tot een goed einde brengen,’ aldus burgemeester Langenacker in onderstaande videoboodschap. 

 

Uitkering ZZP'er

Op dinsdag 17 maart 2020 maakte het kabinet bekend dat er een versoepelde regelgeving komt voor de Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz). Deze regeling is er echter nog niet. Op dit moment kan de gemeente uw vragen hierover nog niet beantwoorden. Wij verzoeken u de landelijke berichtgeving hierover af te wachten.

Aangepaste dienstregeling Connexxion

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus wijzigt Connexxion de dienstregeling. Vanaf donderdag 19 maart 2020 geldt alle dagen van de week de zondagdienstregeling. Dit kan betekenen dat buslijnen later starten, ingekorte routes rijden of zelfs helemaal niet rijden. Ga je reizen? Plan je reis dan zorgvuldig en kijk op www.connexxion.nl voor de actuele dienstregeling.

Bekendmaking noodverordening

De noodverordening met daarin de uitvoering van de recente maatregelen van het kabinet is bekendgemaakt. De noodmaatregel geldt voor alle gemeenten in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Noodverordening (pdf, 1,2 MB) zoals vastgesteld door de voorzitter van de veiligheidsregio. In het Aanwijzingsbesluit boa's en toezichthouders noodverordening Covid-19 (pdf , 144 kB) zijn alle bezoldigde en onbezoldigde buitengewone opsporingsambtenaren en toezichthouders van de Amstellandgemeenten aangewezen om toe te zien op de handhaving van de maatregelen uit de noodverordening.