Watertappunten in Ouder-Amstel

Eind vorige jaar zijn in Ouder-Amstel twee watertappunten gerealiseerd. Deze tappunten staan op centrale locaties, in Duivendrecht op het Dorpsplein en in Ouderkerk aan de Amstel voor het gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Hier komen elke dag veel mensen langs.

Watertappunten juli 2020

Wethouder Barbara de Reijke van Gezondheid en Sport: “Ik ben blij dat we nu twee watertappunten hebben in onze gemeente zodat mensen in de openbare ruimte water kunnen tappen. Water drinken is gezond en ook lekker. Het lichaam heeft water nodig, 1.5-2 liter per dag. Kiezen voor water in plaats van frisdrank is goed voor je tanden en draagt bij aan een gezond gewicht.”

Het aanleggen van watertappunten is afgesproken in het collegeakkoord en maakt onderdeel uit van het lokale gezondheidsbeleid. Ouder-Amstel wil de gezonde keuze gemakkelijker en aantrekkelijker maken, onder andere door het realiseren van watertappunten.

Meer watertappunten

Er is deze collegeperiode een budget van maximaal twee watertappunten per jaar beschikbaar. Deze watertappunten moeten op handige plekken komen en goed verspreid zijn over het dorp. In de zomer wordt begonnen met een inventarisatie van mogelijke locaties. Hebt u een suggestie, geef dit dan door via gemeente@ouder-amstel.nl.

Daarnaast is er voor scholen een landelijke subsidieregeling voor watertappunten die begin schooljaar 2020/2021 weer open gaat. Voor meer informatie gezondeschool.nl.