Burgemeesters Ouder-Amstel en Amstelveen steunen Swim to fight Cancer

Burgemeester Joyce Langenacker zwemt a.s. zaterdag 4 juli symbolisch van Ouder-Amstel naar Amstelveen. Tijdens deze swim wordt zij begeleid door voormalig Olympische zwemmers Sebastiaan Verschuren en Bas van Velthoven.

Burgemeester Tjapko Poppens geeft het startschot en haalt de zwemmers daarna in Amstelveen binnen. De burgemeesters Tjapko Poppens en Joyce Langenacker staan symbool voor alle inwoners uit de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel. Zij hebben de handen ineen geslagen als gebaar naar alle mensen die te maken hebben met deze ziekte én om op een bijzondere manier de verbinding te maken tussen de gemeentes. 

Logo Swim to fight cancer

Hart onder de riem

Doel van deze actie is om aandacht te vragen voor al die mensen die te maken hebben met kanker. Juist nu brengt dit meer onzekerheid en angst met zich mee. Veel patiënten moeten al in onzekerheid leven door de diagnose kanker, dit neemt alleen maar toe door Corona. Wij willen al deze mensen een hart onder de riem steken, en laten weten dat wij er voor hen zijn. Juist nu!  Op 4 juli gaan ook in veel andere gemeenten burgemeesters en wethouders te water om aandacht te vragen voor hetzelfde doel. Hiermee willen zij al die mensen die met kanker te maken een steun in de rug geven: wij zijn er voor jou, wij zien je, we laten je niet in de steek. Dit jaar gaan we niet massaal het water in, maar in gedachten wel. 

22 edities van 2020 uitgesteld

In 2020 zouden er maar liefst 22 edities van Swim to Fight Cancer plaatsvinden door heel Nederland. Ook Amstelveen en Ouder-Amstel zouden dit jaar voor het eerst “hun” Swim organiseren in de Amstel, exact op de grens van beiden gemeenten. Door het uitbreken van de Coronacrisis zijn alle evenementen uitgesteld naar 2021. Dat is vooral heel verdrietig voor de mensen die in hun omgeving te maken hebben met kanker en dit moment wilden aangrijpen om hun onmacht om te zetten in kracht. Maar het is ook heel teleurstellend dat hierdoor in 2020 veel minder onderzoek kan worden gefinancierd dan aanvankelijk gedacht. 

Schema zaterdag 4 juli

  • 08.45 uur: ontvangst pers bij Bakkerij Out
  • 08.50 uur: ontvangst Burgemeesters bij Bakkerij Out
  • 09.00 uur: Persmoment op terras van Bakkerij Out
  • 09.30 uur: Start Swim vanaf Bakkerij Out, te Ouderkerk aan de Amstel
  • 09.45 uur: Finish Swim bij Loetje aan de Amstel, te Amstelveen