Instellen nieuwe parkeerplaatsen voor elektrisch vervoer

Het college heeft besloten om een nieuwe oplaadpunt te realiseren voor twee parkeerplaatsen voor het opladen van een elektrische auto. Het oplaadpunt komt op de parkeerplaats aan de zijkant van de flat Poldermeester 3 of binnen een straal van 100 meter hiervan.

Elektrisch rijden is schoner en zuiniger draagt daarom bij aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen. In het regeerakkoord staat het streven dat alle nieuwe auto’s in 2030 emissie loos zijn. Om dit streven waar te kunnen maken, is het belangrijk te investeren in oplaadpunten. 

De doelstelling van de gemeente Ouder-Amstel is dan ook om ten minste tot en met 2021 jaarlijks tien nieuwe oplaadpunten te plaatsen. Bij het plaatsen van een nieuw oplaadpunt worden twee parkeerplaatsen aangewezen, die uitsluitend gebruikt mogen worden voor het opladen van elektrische voertuigen. 

Nieuwe locatie oplaadpunt

Het college heeft besloten om op de volgende locatie een nieuwe oplaadpunt te realiseren en bij het oplaadpunt twee parkeerplaatsen aan te wijzen die exclusief zijn bestemd voor het opladen van een elektrische auto: 

  • Parkeerplaats aan de zijkant van de flat Poldermeester 3 (ter plaatse van Zomertaling) of binnen een straal van 100 meter hiervan.

U kunt tot en met 31 december 2020 een zienswijze op de locatie van dit oplaadpunt indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel. 

Nieuw oplaadpunt aanvragen?

U kunt via Laadpaal.mrae.nl een verzoek indienen. De gemeente neemt vervolgens de verzoeken die zijn goedgekeurd in behandeling. U betaalt als aanvrager geen kosten voor het laten plaatsen van de laadpalen.