Axel Koenders Fitpark onthuld

Op donderdag 10 december jongstleden is de beweegtuin bij de flats aan de Rembrandt van Rijnweg in Ouderkerk aan de Amstel officieel omgedoopt naar het Axel Koenders Fitpark. Deze zomer is Axel Koenders gestopt met zijn sport-en fitnesscentrum aan de Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel. Ter ere van zijn afscheid heeft met medewerking van Eigen Haard de beweegtuin nu zijn naam gekregen.

Axel Koenders Fitpark onthuld
Foto: v.l.n.r. Anky de Korne (Eigen Haard), Barbara de Reijke en Axel Koenders onthulden het naambord van de beweegtuin. 

Wethouder sport en gezondheid Barbara de Reijke geeft aan: “Axel Koenders heeft voor de gemeente veel gedaan op het gebied van bewegen en gezondheid. Het Axel Koenders Fitpark biedt de mogelijkheid voor onze inwoners om op een laagdrempelige manier meer met bewegen bezig te zijn. Juist in deze tijd blijft het belangrijk om dagelijks in beweging te blijven. Wij zijn daarom ook blij met inwoners die zich hiervoor inzetten en met woningbouwcorporatie Eigen Haard die dit onderschrijft en deze beweegtoestellen in de openbare ruimte heeft geplaatst.”

Axel Koenders is een lokale en internationale bekendheid. Hij was een van de eerste Nederlandse triatleten en heeft de sport in Nederland op de kaart gezet. In 1983 heeft hij hiervoor al de gemeentelijke erepenning ontvangen. Na zijn sportcarrière is Axel Koenders in Ouderkerk aan de Amstel een sport-en fitnesscentrum gestart, werkte hij onder andere als adviseur voor NOC/NSF, diverse sportbonden en gaf hij lezingen en trainingen op het gebied van sporten, bewegen, fit worden en fit blijven. Hij heeft zich de afgelopen 40 jaar ingezet om Ouderkerk in beweging te houden en organiseerde ook veel op het gebied van bewegen voor ouderen.