Ook energiecoach worden?

Bent u een energiekenner - of wilt u dit worden - en vindt u het leuk om hierover te praten en deze ervaringen te delen? Wij zijn op zoek naar enthousiaste, vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach bespreekt het energieverbruik en helpt inwoners met tips om energie te besparen en het nemen van de juiste maatregelen op het juiste moment. Ook denkt de energiecoach mee over eventuele financieringsmogelijkheden of het aanvragen van subsidies.

energiecoach

Gratis opleiding

Krijg u hier energie van en wilt u graag energiecoach worden? Dan is de gemeente op zoek naar u! Iedereen kan zich aanmelden als energiecoach, zelfs als u nog niet alles weet over energie én energie besparen. U krijgt namelijk eerst een gratis opleiding in september van drie korte dagen. Enthousiasme en inzet is het allerbelangrijkste.
De training is gepland op 8, 9 en 15 september 2020 van 10.00 tot 14.30 uur.

Bespaargesprekken

Na de training kunt u als deskundige vrijwilliger aan de slag. Inwoners van de gemeente Ouder-Amstel kunnen een energie bespaargesprek aanvragen. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland tussen u en de aanvrager. Samen gaat u in gesprek over het verduurzamen van de woning en de bespaaropties. Dat kan aan de keukentafel of online, via e-mail of telefoon, afhankelijk van wat door de coronamaatregelen nog nodig is. Het doel van het gesprek is dat de bewoner enthousiast wordt gemaakt om aan de slag te gaan met energiebesparing. 

Aanmelden?

Lijkt dit iets voor u en wilt u energiecoach worden? Meld u dan aan bij trainster Imke Tegels via tegels@sme.nl. Voor vragen kunt u haar mailen of bellen op dinsdag, woensdag of donderdag op (06) 17 54 49 89.