Duivendrecht krijgt eigen mantelzorgspreekuur

Vanaf donderdag 20 augustus 2020 is er in het Dorpshuis in Duivendrecht een nieuw, gratis inloopspreekuur voor mantelzorgers, om de week op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Op werkdagen kunt u ook een belafspraak maken als u dat liever doet, telefoon (020) 886 88 00.

Regelingen en voorzieningen

Op het spreekuur kunt u zonder verwijzing terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Yolande Rijnders en Eugenie Overmars, mantelzorgmakelaars van Markant, beantwoorden uw vragen rondom mantelzorg. Bijvoorbeeld over regelingen en voorzieningen en vervangende mantelzorg. U kunt ook bij hen terecht voor emotionele ondersteuning en hulp bij regeltaken zoals het aanvragen van een PGB.

Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers die iemand verzorgen in gemeente Ouder-Amstel komen in aanmerking voor het mantelzorgcompliment: één of meer VVV-bonnen van 75 euro, afhankelijk van hoeveel naasten u verzorgt. Voorwaarde is dat u tenminste 8 uur per week of langer dan drie maanden zorg verleent aan een naaste in Ouder-Amstel en dat u ingeschreven staat bij Markant.

Gratis inschrijving

Inschrijving bij Markant is gratis en ook een voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de Diensten Thuis. Hiermee kunt u extra huishoudelijke hulp met korting inkopen, bovenop de hulp die u ontvangt via de WMO. U kunt zich bij Markant aanmelden op het spreekuur of bel naar telefoon (020) 886 88 00. Meer informatie op Markant.org