Jeugd in Ouder-Amstel kan weer sporten

Sinds woensdag 29 april zijn de regels om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen versoepeld en is het mogelijk voor de jeugd om weer in georganiseerd verband te gaan sporten. Wel nog alleen in de buitenlucht. Gemeentes hebben hierin samen met de lokale sportverenigingen de regie gekregen.

Jongeren tot 12 jaar hoeven bij die trainingen onderling geen anderhalve meter afstand te bewaren, de jeugd tussen de 13 en 18 jaar moet dat wel doen. De ouders zijn vooralsnog niet welkom op de sportaccommodaties.

Wethouder sport, Barbara de Reijke: "We zijn heel erg blij dat voor kinderen nu weer de mogelijkheid is om te sporten. De afgelopen week hebben we daarom samen met de lokale sportverenigingen hard gewerkt aan protocollen waarin wordt omschreven op welke manier er weer getraind kan worden. Pas als het protocol is goedgekeurd kan de sportvereniging weer beginnen met trainingen.” 

De Reijke ging langs bij voetbalvereniging SV Ouderkerk om de uitwerking van de maatregelen te bekijken. Jeugdtrainer Gerard Sieverding was net als de kinderen heel blij om het veld weer te mogen betreden. “Het is goed om te zien dat de kinderen weer kunnen sporten. Bewegen is zo belangrijk voor de gezondheid”, aldus De Reijke.
    
De protocollen van voetbalverenigingen SVO en CTO zijn nu goedgekeurd en we verwachten ook snel het protocol van tennisvereniging TCO goed te keuren. Wat wel essentieel blijft is dat er voldoende vrijwilligers zijn om toe te zien of de maatregelen nageleefd worden. Zo kon de voetbalvereniging in Duivendrecht helaas nog niet beginnen op 29 april omdat er nog niet voldoende vrijwilligers waren.

wethouder Barbara de Reijke en jeugdtrainer Gerard Sieverding
Wethouder Barbara de Reijke en jeugdtrainer Gerard Sieverding bij de ingang van een van de sportvelden.