Gemeente Ouder-Amstel geeft uitstel betaling lokale lasten

De gemeente Ouder-Amstel heeft besloten de ondernemers en inwoners een helpende hand te bieden ten aanzien van de lokale lasten. Wethouder Barbara de Reijke (financiën, VVD) heeft vanmiddag bekend gemaakt dat er aan iedereen binnen Ouder-Amstel uitstel van betaling wordt verleend. De invorderingsactiviteiten worden vertraagd met drie maanden; iedereen kan zijn aanslag drie maanden later betalen.

Wethouder Barbara de Reijke van financiën geeft aan: “Er wordt momenteel op alle vlakken hard gewerkt om de consequenties te verlichten van de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Het is onvoorstelbaar wat het effect kan zijn voor onze inwoners en ondernemers. Opeens je hele zaak moeten sluiten of geen baan meer hebben. Of als je als zelfstandige van de ene op de andere dag geen opdrachten meer hebt terwijl dit je drukste maand is. Gelukkig is er landelijk al een aantal maatregelen aangekondigd, maar ook lokaal zijn wij hard aan de slag om te kijken hoe we de effecten voor onze inwoners en ondernemers kunnen verzachten.”

Normaal gesproken moeten in deze periode de gemeentelijke belastingen betaald worden (de ozb, rioolheffing en afvalstoffenheffing). Omdat dit met name voor zelfstandigen en ondernemers op dit moment ertoe kan leiden dat ze te maken krijgen met een acuut tekort aan geld, is besloten aan iedereen uitstel van betaling te verlenen van 90 dagen.

Gemeentelijke financiën

Voor de gemeente is het aantrekken van geld momenteel tegen zeer gunstige voorwaarden te regelen. Een uitstel van betaling van gemeentebelasting heeft daarom voor de gemeente relatief weinig gevolgen. Het betekent niet dat de Corona-crisis geen impact gaat hebben op de gemeentelijke financiën. Met name faillissementen, meer bijstandsuitkeringen en de verminderde inkomsten van toeristenbelasting gaan een groot effect hebben. Het college van burgemeester en wethouders gaat die ontwikkelingen nauw volgen en zal de doorwerking hiervan op de langere termijn, samen met de huidige ambities, in kaart brengen. De Reijke: ‘We kunnen niet stilzitten en gaan bij de landelijke overheid aankaarten dat de corona-crisis de gemeentelijke financiën hard kunnen raken.’ 

Vragen en meer informatie

Voor alle inwoners geldt dat automatisch de invorderingsactiviteiten met 3 maanden vertraagd worden. Het is niet nodig om hiervoor uitstel van betaling aan te vragen. Lees op Gemeentebelastingen op onze website de vragen en antwoorden hierover

Als inwoners en ondernemers vragen hebben over gemeentelijke belastingen kunnen zij contact opnemen met Gemeentebelastingen Amstelland, telefoon (020) 540 48 86 (op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur) of per e-mail invordering@amstelveen.nl.

Wij verzoeken u hierin terughoudend te zijn, Corona heeft ook impact op de bezetting van Gemeentebelastingen Amstelland.