Geen verzorgingsplaats aan de A9 bij Ouderkerk: Bomen blijven staan

Goed nieuws voor Ouder-Amstel: de verzorgingsplaats aan de A9 is definitief van de baan. Veel bomen kunnen nu blijven staan. De inspanningen van veel inwoners uit Ouder-Amstel zijn hiermee beloond.

Maandag stuurde minister Cora van Nieuwenhuizen een brief aan de Tweede Kamer (pdf, 25 kB) waarin zij aangaf af te zien van het de aanleg van de verzorgingsplaats met tankstation in de polder 'De Ronde Hoep' bij Ouderkerk aan de Amstel. Het schrappen van de verzorgingsplaats leidt niet tot vertraging voor de verbreding van de A9.

Extra borden

Om te zorgen dat de veiligheid van de weggebruikers niet in het geding komt heeft de minister bedacht dat langs de snelweg extra borden komen om de automobilist erop te wijzen dat de volgende verzorgingsplaats/tankstation langer op zich laat wachten.
Wethouder Rineke Korrel: ‘Natuurlijk ben ik blij. We konden wel wat goed nieuws gebruiken. Je bent opgelucht en trots. Want het is fantastisch om te zien dat je als je de handen ineen slaat iets wat onmogelijk leek toch mogelijk wordt. Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet: de initiatiefnemers van ‘Stop de Bomenkap’, de kinderen van de Jan Hekmanschool met hun petitie, de initiatiefnemers van de onlinepetitie, (mede) bestuurders en de indieners van de motie GroenLinks, SP en de Partij voor de Dieren. Samen hebben we het klaargespeeld.’