Kent u iemand in onze gemeente die een lintje verdient?

Kent u iemand die woonachtig is in de gemeente Ouder-Amstel die u wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Voor bijvoorbeeld uitzonderlijke verdiensten in een betaalde baan of iemand die zich jarenlang heeft ingezet voor vrijwilligerswerk voor een (sport)vereniging? Houd er dan rekening mee dat u tijdig in actie moet komen.

Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenaamde ‘Lintjesregen’ voor Koningsdag in 2025 wordt uitgereikt, dan moet u het voorstel vóór 1 juni dit jaar bij de burgemeester indienen.

Gaat het om een uitreiking van een Koninklijke onderscheiding op een ander moment, dan moet u het voorstel tenminste zes maanden van tevoren naar de burgemeester sturen. Wel moet er dan een relatie zijn tussen de verdiensten van de kandidaat en de datum van uitreiking, bijvoorbeeld een jubileum van een vereniging of een laatste bestuursvergadering waarin kandidaat zijn (vrijwillige) functie neerlegt. 

Meer informatie

Op de site www.lintjes.nl kunt u informatie vinden, waaronder het aanvraagformulier. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat (Bernadette Daniëls of Michelle Randeraat) telefoon (020) 496 21 21 of per e-mail: bestuurssecretariaat@ouder-amstel.nl

Gemeentelijke onderscheiding

Voor informatie over het aanvragen van de gemeentelijke erepenning kunt u ook terecht bij Bernadette Daniëls of Michelle Randeraat van het bestuurssecretariaat.