Jacqueline de Maa heeft terugtreden als wethouder aangekondigd

Jacqueline de Maa heeft besloten te gaan stoppen als wethouder van Ouder-Amstel. Dinsdag 14 mei heeft zij in een brief aan de Raad laten weten dat ze haar fractie GroenLinks heeft verzocht op zoek te gaan naar een vervangend wethouder.

Wethouder de Maa verloor vorig jaar haar partner na een heftig en bewogen ziekteproces van slechts vier maanden. Begin dit jaar pakte zij, na haar bijzonder verlof, haar taken als wethouder weer op. Het wethouderschap is echter een intensieve baan die veel van een mens vergt. En hoewel het werk weer goed verloopt, eist het een te grote tol van haarzelf. 

Jacqueline de Maa: ‘De tijd, aandacht en alertheid die nu eenmaal inherent zijn aan het wethouderschap, gaan teveel ten koste van mijzelf, mijn gezondheid en de rouwverwerking. Vandaar het verzoek aan de fractie van GroenLinks om op zoek te gaan naar een vervangend wethouder.’

Jacqueline de Maa blijft aan als wethouder tot er een opvolger is gevonden zodat er geen extra werkdruk komt op de collega-wethouders en er een goede en zorgvuldige overdracht kan plaatsvinden. 

Burgemeester Joke Geldhof: “Jacqueline heeft zich met hart en ziel ingezet voor de portefeuilles sociaal domein en milieu en duurzaamheid. Onderwerpen die haar na aan het hart liggen. Zij is een bevlogen mens en politica. Het is tekenend voor haar dat zij aanblijft tot er een opvolger is gevonden. Haar teamgeest en oog voor verbinding maakt haar tot een prettige bestuurder en een fijn mens om mee samen te werken. Het is bijzonder jammer dat we haar straks moeten missen, maar we begrijpen haar keuze volledig.’’

JacquelinedeMaa
Foto: Wethouder Jacqueline de Maa.