Diamanten jubileum voor echtpaar Olij-Bernhard

Donderdag 16 mei jl. ging burgemeester Joke Geldhof langs bij het echtpaar Olij-Bernhard. 53 jaar boerde en woonde het echtpaar aan de Amsteldijk-Noord. Ze hadden in totaal zeventig vlees- en melkkoeien. Ze kregen een zoon (woont nu op Bonaire) en een dochter die dicht bij het ouderlijk huis
bleef wonen.

Echtpaar Olij-Bernhard met burgemeester Geldhof
Foto: Echtpaar Olij-Bernhard met burgemeester Geldhof.

Ruim acht jaar geleden belde opeens ene Sven aan bij de boerderij en vroeg of de boerderij te koop was. Dat was niet het geval, maar omdat ze inmiddels op leeftijd waren hebben ze Sven gevraagd een paar dagen later terug te komen. Vanwege hun leeftijd hebben ze toen besloten de boerderij en de grond te verkopen en zijn ze anderhalf jaar later verhuisd naar Ouderkerk, waar ze nu zeven jaar wonen, met hun hondje.

Tijd voor vakantie was er nooit. Meer dan een kort weekendje Valkenburg zat er niet in en dat was eigenlijk al te lang. Gemist hebben ze het niet, meneer krijgt al heimwee als hij de kerktoren niet meer kan zien. Maar dat je ook zonder vakantie uitstekend fit kan blijven, bewijst dit echtpaar. Mevrouw (80) trekt vrijwel dagelijks baantjes in het Amstelbad en meneer (89) loopt dagelijks zijn rondje(s) met de hond. Dat laatste is ook goed voor de sociale contacten. Menig buurtbewoner stopt zijn mobieltje gelijk weg om even bij te praten.

Het jubilerend bruidspaar is gelukkig in Ouderkerk en hoopt nog lang gezond te blijven en samen te genieten van kinderen en kleinkinderen. Ook vanaf deze plek van harte gefeliciteerd echtpaar Olij-Bernhard.