95 jaar Christelijke Oranjevereniging: feest met een traan

Zaterdag 15 juni vierde de Christelijke Oranjevereniging Ouderkerk hun 95-jarig jubileum. De vereniging, al jaren toegankelijk voor iedereen, zorgde voor een vrolijk samenzijn. De gasten haalden naar hartenlust herinneringen op en deelden anekdotes, over het busreisje naar A of de bootreis naar B. Want in die 95 jaar organiseerde de vereniging talloze activiteiten om het Oranjegevoel levend te houden en om met elkaar iets leuks te ondernemen. Het werd het een feest met een lach en een traan, want het was behalve het jubileumfeest, ook meteen het eindfeest.

De Christelijke Oranjevereniging houdt op te bestaan. Voorzitter van de vereniging Freek Dokter was jarenlang de motor achter alles. Voor zijn enorme verdiensten onderscheidde Hans Janssen, bestuurslid van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV), hem daarom met de bondsspeld.

 locoburgemeester Paulette Koek-Baks met leden van De Oranjevereniging.
Foto: locoburgemeester Paulette Koek-Baks met leden van De Oranjevereniging.

Locoburgemeester Paulette Koek-Baks was aanwezig om bestuur en leden van de vereniging met hun 95ste verjaardag te feliciteren: “De Oranjevereniging heeft een lange historie en traditie in het dorp Ouderkerk. In die 95 jaar zijn er heel wat activiteiten georganiseerd, vooral rondom Koningsdag (Koninginnedag) en Bevrijdingsdag.

De vereniging was altijd bezig mensen samen te brengen en te verbinden. Zo’n jubileumdag laat zien hoe goed zij dat konden en kunnen. Helaas valt het doek na 95 jaar. Dank aan de vereniging en de vrijwilligers voor alles wat zij gedurende die jaren hebben betekend voor Ouderkerk. De vereniging stopt, maar de mensen blijven. Ik hoop dat de geest van de vereniging, de saamhorigheid en de verbondenheid, blijft voortleven”.