Maarten de Groot nieuwe fractievoorzitter GroenLinks

Sinds 1 januari 2024 is Maarten de Groot de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks Ouder-Amstel. Hij volgt Femke Soppe op die deze rol de afgelopen twee jaar heeft vervuld.

Femke Soppe neemt afscheid omdat zij geen passende woonruimte kon vinden in de gemeente en dus gedwongen was om te verhuizen. Zij heeft nu woonruimte gevonden in Roermond en gaat gedurende deze maand definitief over. Femke: “Met pijn in mijn hart moet ik afscheid nemen van de gemeente Ouder-Amstel en de gemeenteraad. Ik had graag mijn termijn afgemaakt, maar na anderhalf jaar zoeken is het mij niet gelukt om betaalbare woonruimte te vinden in de gemeente. Wel ben ik blij en opgelucht dat Maarten het stokje wil overnemen. Samen met de rest van de fractie staat er een stevig en sterk team en ik heb dus alle vertrouwen in de komende jaren van GroenLinks Ouder-Amstel!" 

Maarten was de afgelopen vier maanden al waarnemend fractievoorzitter bij een tijdelijke afwezigheid van Femke. Maarten: “Het is een beetje met gemengde gevoelens dat ik de rol van fractievoorzitter op me neem. Ik heb de afgelopen maanden als erg leuk ervaren, maar had Femke graag zien terugkeren. Het is natuurlijk erg zuur dat dit niet kan doordat de woningmarkt op slot ziet. Ik ben wel erg blij dat we door kunnen met de fractie zoals die er de afgelopen periode ook was”. 

Maarten de Groot nieuwe fractievoorziiter GroenLinks
Foto: Maarten de Groot nieuwe fractievoorziiter GroenLinks.