Veilig in het verkeer, dus licht aan!

Of je nu met de auto, met de fiets of gewoon lopend aan het verkeer deelneemt, goed zichtbaar zijn is belangrijk voor je veiligheid. Zeker nu het vroeg en lang donker is.
Maandag 5 februari 2024 sloot Paulette Koek-Baks, wethouder verkeer en vervoer, de actie ‘Licht aan’ van de Vervoersregio Amsterdam af door fietslichtjes uit te delen bij de Hoofdenburgsingel (ter hoogte van het Kofschip). Veel waren er niet nodig, want de meeste inwoners hadden hun fietsverlichting uitstekend op orde.

Paulette Koek-Baks: ‘Goed om te zien dat net als in Duivendrecht ook de inwoners van Ouderkerk zich bewust zijn van goed licht op de fiets. Een onverlichte fietser zie je immers in het donker snel te laat of helemaal niet, met alle risico’s van dien. Veiligheid in het verkeer staat in onze gemeente duidelijk hoog in het vaandel, want het was opvallend hoeveel mensen lopend naar school kwamen. Verder stopte iedereen bij het zebrapad voor de kinderen naar die naar school gingen. Ook heb ik geen foutparkeerders gezien. Mijn complimenten aan onze inwoners!

Pauline Koek-Baks met fietslampjes voor verkeerslichten campagne
Foto: Wethouder Paulette Koek-Baks met de fietslampjes.