Geldfit nu ook beschikbaar in Ouder-Amstel

Steeds meer mensen zoeken in deze tijd van inflatie en stijgende energieprijzen hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Ouder-Amstel werkt daarom samen met Geldfit om mensen grip op hun geld te geven. Inwoners kunnen vanaf nu gebruikmaken van de website geldfit.nl of bellen met (0800) 81 15 voor een persoonlijk advies.

persoon met geldzorgen

Dirk de Jager, wethouder sociale zaken, is blij met de samenwerking: "Onze nieuwe samenwerking met de Nederlandse Schuldhulproute is een belangrijke stap in de richting van het verbeteren van financiële ondersteuning voor onze inwoners. We begrijpen dat veel mensen moeite hebben om de juiste hulp te vinden bij geldzaken. Daarom hebben we de toegang tot deze hulp nu eenvoudiger gemaakt. Inwoners van Ouder-Amstel kunnen nu via geldfit.nl praktische artikelen lezen en korte tests doen om inzicht te krijgen in hun financiële situatie. Of ze nu behoefte hebben aan tips, lokale vrijwilligersorganisaties, energiecoaches of gemeentelijke schuldhulploketten, Geldfit wijst de weg.”

Inwoners die liever persoonlijk iemand spreken, kunnen ook gratis en anoniem bellen naar (0800) 81 15. Zo ontdekken zij via Geldfit direct welke stappen ze kunnen zetten om grip op hun geld te krijgen.
Martin Suithoff, directeur van Geldfit, vertelt: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waarin iemand zorgen over geld kan krijgen. Ook de inflatie en de hoge energieprijzen raken veel mensen. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit voorkomen. Dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Hulp voor ondernemers

Ondernemers in Ouder-Amstel kunnen nu ook bij Geldfit terecht via geldfit.nl/zakelijk. Hier vinden ze advies om hun financiële gezondheid te verbeteren. De zakelijke adviseurs staan klaar om te helpen en begrijpen de specifieke financiële uitdagingen waar ondernemers voor staan.