De Tegeltaxi gaat weer rijden!

De nazomer komt eraan, mooie tijd om nog lekker aan de slag te gaan in de tuin. Gaat u ook tegels in uw tuin vervangen voor groen? Dan kunt u uw tegels gratis laten ophalen door de Tegeltaxi van de gemeente. Deze speciale taxi heeft de gemeente opgezet als onderdeel van deelname aan het NK Tegelwippen.

Gaat u tegels in uw tuin vervangen voor groen? Dan kunt u tuintegels meegeven met de Tegeltaxi. De Tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen dat loopt nog tot en met 31 oktober 2023. Het is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor groen. De gemeente die de meeste tegels wipt wint! Geef uw gewipte tegels op de tegelteller via nk-tegelwippen.nl om de score bij te houden.

De Tegeltaxi rijdt dit jaar nog in september, oktober, november één dag per week. U kunt de tegels aanmelden, minimaal één week van tevoren. Kijk op ouder-amstel.nl/tegeltaxi voor het aanmeldformulier en meer informatie.

Uiteraard kunt u de tegels het jaar rond ook zelf naar het milieudepot brengen. Het milieudepot in  Duivendrecht heeft ook een bakfiets te leen. Hiermee kunt u een klein aantal tegels afvoeren als u zelf geen passend vervoer heeft.