Aanvraag lokale voorrang verandert

Heeft u binding* met gemeente Ouder-Amstel? Dan krijgt u voorrang op een deel van de sociale huurwoningen in onze gemeente. Vanaf 11 september 2023 verandert de manier waarop u voorrang kunt krijgen op de sociale huurwoningen in gemeente Ouder-Amstel.

Vanaf dat moment moet u deze voorrang zelf opslaan bij uw WoningNet inschrijving. Dit doet u snel, makkelijk en veilig met de app MyQii. Op WoningNet leest u hoe u met de MyQii app voorrang kunt aanvragen.

Woningzoekenden die niet digitaal vaardig zijn kunnen ook naar het Zorgadviespunt om de voorrang vast te leggen. Ga hiervoor naar het inloopspreekuur in het Dorpshuis in Duivendrecht: elke donderdag van 11.00 tot 12.00 uur (zie ouder-amstel.nl/zorgadviespunt). De woningzoekende heeft hiervoor het klantnummer van WoningNet nodig.

*Binding met Ouder-Amstel betekent dat u minstens 6 jaar aaneengesloten in Ouder-Amstel woont. Of u heeft tussen nu en 10 jaar geleden minimaal 6 jaar aaneengesloten in Ouder-Amstel gewoond. U bent dus maximaal 4 jaar geleden uit Ouder-Amstel verhuisd. Deze bindingseis is overigens niet nieuw, maar de manier waarop woningzoekenden gegevens aan kunnen leveren via WoningNet wel.