Bloemen voor intermediair Nienke Egberts

Nienke Egberts, zorgcoördinator bij de Jan Hekmanschool ontving net voor de meivakantie een mooie bos bloemen van Victor Frequin, wethouder Sport. Nienke wist maar liefst het vertrouwen van 10 ouders die het net even wat minder hebben te winnen. Zo kon zij 10 kinderen helpen met een bijdrage vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur. ‘Het is zo belangrijk dat kinderen mee kunnen doen’, zegt Nienke. 'Juist hier in Ouderkerk valt het op als een kind niet sport of bijvoorbeeld geen instrument speelt. Het is heel fijn dat we via het Jeugdfonds iets voor hen kunnen betekenen.'

Wethouder Victor Frequin overhandigt bloemen aan intermediair Nineke Egberts
Foto: Wethouder Victor Frequin overhandigt bloemen aan intermediair Nineke Egberts.

Nienke: ‘Dat vertrouwen winnen moet heel zorgvuldig. De sticker van daar hebben jullie geen geld voor wil je echt niemand opplakken. Dus is het winnen van vertrouwen van vooral de ouders best een lastige opgave. Ik ben iedere keer weer blij als het gelukt is. De kinderen zie je gewoon opbloeien. Ze horen erbij en ze doen iets wat ze leuk vinden. Win-win volgens mij. Dus Jeugdfonds bedankt en blijf dit vooral doen.’ 

Victor Frequin: ‘Als wethouder Sport wil je natuurlijk zoveel mogelijk kinderen laten meedoen. Bewegen is belangrijk maar daarnaast gaat het ook om het maken van vriendjes en vriendinnetjes. En dat is in de cultuurhoek, waar mijn collega Paulette Koek-Baks over gaat precies zo. Ik ben heel gelukkig met het fonds en hoop dat Nienke en haar collega intermediairs nog heel veel kinderen blij kunnen maken.

Te weinig geld voor een sportclub of creatieve les?

Wil je kind graag voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Zo vind je jouw intermediair

Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt via jeugdfondssportencultuur.nl.