Zaterdag 25 maart Landelijke Compostdag

Bewoners van diverse gemeentes in Noord- en Zuid-Holland kunnen zaterdag 25 maart 2023 gratis compost ophalen. U kunt als inwoner van Ouder-Amstel daarvoor terecht bij de milieustraat of de gemeentewerf. Afvalbedrijf De Meerlanden in Rijsenhout verwerkt het gft-afval tot compost. Bewoners krijgen hun ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost!

Veel inwoners van Ouder-Amstel bieden hun groente-, fruit- en tuinafval (gft) en groenafval (snoeihout, takken en gras) aan in de minicontainers of verzamelcontainers. Afvalbedrijf De Meerlanden en de gemeenten willen met deze actie bewoners bedanken voor hun inzet: het scheiden van gft-afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu.

Op vertoon van hun legitimatiebewijs kunnen bewoners gratis vier zakken compost ophalen. Bewoners wordt aangeraden er op tijd bij te zijn, want op=op. 

  • Adres milieudepot Duivendrecht: Meidoornstraat 7a, open op zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.
  • Adres milieudepot Ouderkerk aan de Amstel: Ambachtenstraat 84, open op zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Gratis compost ophalen bij milieudepot of gemeentewerf in Ouder-Amstel
Foto: Gratis compost ophalen bij milieudepot of gemeentewerf in Ouder-Amstel.

Natuurlijke balans 

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Kijk voor meer informatie op meerlanden.nl.