Waarderingsspeld uitgereikt

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 9 januari is de Waarderingsspeld 2022 uitgereikt. Het thema voor dit jaar was mantelzorg. Ook dit jaar is de speld weer terecht gekomen bij bijzondere inwoners met een diepe betrokkenheid bij anderen.

Mevrouw Afra Vogel heeft al meer dan 20 jaar een bijzondere band met mevrouw Lisa Klupsteen, inmiddels 96. In al die jaren is zij de steun en toeverlaat geworden van mevrouw Klupsteen. Afra zorgt voor de administratie, financiën, de afspraken en vervoer voor bezoek medische hulp en tandarts. In de coronaperiode regelde ze de afspraken, vervoer en ging ze met Lisa naar de priklocaties. Verder onderhoudt ze het contact met Lisa’s dochter die in Amerika woont en helpt ze bijvoorbeeld bij het bellen. 

Inmiddels heeft Lisa een indicatie voor verzorgd wonen en ook die overgang wordt door Afra van A tot Z begeleid. Zoveel toewijding voor een ander gedurende zoveel jaar, dat verdient de Waarderingsspeld.

Het echtpaar Ad en Hanny Heins kreeg de Waarderingsspeld op vrijdag 6 januari 2023 tijdens de receptie van de Zonnebloem. Beiden zetten zich al meer dan 20 jaar in voor de Stichting Zonnebloem in Duivendrecht. Hanny was van 2002-2011 negen jaar met hart en ziel voorzitter. Na het overdragen van de hamer bleef ze nog tot 31 december 2022 actief in de activiteitencommissie. Altijd bezig met nieuwe ideeën om mensen te helpen en mensen met elkaar te verbinden.

Ad, droeg meerdere petten. Namens het Rode Kruis verzorgde hij jarenlang rolstoelwandelingen en met een andere pet maakte hij de roosters voor de chauffeurs die ingezet moeten worden voor het ophalen en terugbrengen van gasten bij activiteiten in het Dorpshuis of evenementen buiten Duivendrecht. En tot slot was hij ook het vrijwilligers ‘manusje van alles’ en pakte iedere taak op die nodig was. 

Allemaal van harte gefeliciteerd!