Kringloopwinkel De Tulp sluit

De kringloopwinkel De Tulp sluit maandag 6 februari aanstaande haar deuren. De kringloopwinkel mocht sinds 2019 de voormalig brandweerkazerne gratis gebruiken voor haar activiteiten. Bijna vier jaar was De Tulp een waardevolle toevoeging van het dorp Ouderkerk aan de Amstel.

De oorspronkelijk verwachting was korter dan dat, maar tot nu toe kon het contract steeds met een halfjaar worden verlengd.  Helaas toonde de rapportage van de inspectie aan dat het gebouw niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen voldoet. Hierdoor kan de veiligheid van mensen niet meer kan worden gegarandeerd. 

In goed overleg met De Tulp is vervolgens besloten hun activiteiten op deze locatie te stoppen per 6 februari.  Het college draagt De Tulp een warm hart toe en vindt het heel spijtig dat de gemeente momenteel geen andere (eventueel tijdelijke) geschikte locatie beschikbaar heeft. Dank aan de ruim 30 vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten voor hun ‘Kringloop’. We hopen van harte dat De Tulp snel ergens een nieuwe plek vindt. 

Heeft  u wellicht een geschikte ruimte voor De Tulp? Stuurt u dan een mail naar Ingrid van der Neut: ingridvanderneut@gmail.com.