Herinrichting speelplek Jan Benninghweg

In 2020 zijn we begonnen met het vernieuwen van speelplekken in Ouder-Amstel. De volgende speelplek die we gaan aanpakken is aan de Jan Benninghweg. Aan de Jan Benninghweg ligt het groot omheinde grasveld, naast het Rietsnijderspad/Kievitspad. Dit gebied willen we inrichten als bovenbuurtse speelplek. Een bovenbuurtse speelplek is een speelplek voor de gehele buurt. Deze wordt groter en uitdagender ingericht dan andere speelplekken.

Hulp van omwonenden en kinderen

Voor het ontwerpen van de speelplek vragen wij hulp aan de omwonenden en kinderen in de wijken Benning en Tuindorp die gebruik gaan maken van deze speelplek. Hiervoor hebben we een digitale vragenlijst gemaakt. Op de ouder-amstel.nl/speelplekjanbenninghweg staat een link naar een digitale vragenlijst. In deze vragenlijst kunt u namens of met de kinderen (maar uiteraard ook de kinderen zelf) wensen doorgeven voor de nieuwe speelplek. De doelgroep voor deze speelplek is 6-12 jaar en 12-18 jaar. Resultaten van deze vragenlijst vertalen we in een programma van eisen en vragen dan aan leveranciers om een ontwerp te maken. 

Initiatief voor pumprack

Wij hebben van een bewoner een initiatief ontvangen. Deze bewoner wil graag meewerken aan de nieuwe inrichting van de speelplek. Het voorstel is om een ‘pumptrack’ aan te leggen. Een pumptrack is een circuit met bulten en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Het is een kruising tussen een bmx baan en een skatebaan. In de vragenlijst is een voorbeeld te zien van een pumptrack. De pumptrack komt dan wel in de plaats van het asfaltveld. Graag horen wij wat u er van vindt.

Invullen vragenlijst

Het invullen van de vragenlijst kan tot vrijdag 10 februari 2023. Daarna zetten we de resultaten van de vragenlijst op een rij. Deze koppelen we terug via ouder-amstel.nl/speelplekjanbenninghweg.