Coöperatie Ouder-Amstel Energie plaatst zonnepanelen op dak milieudepot

Donderdag 19 januari 2023 zijn de eerste zonnepanelen geplaatst op het dak van het milieudepot in Ouderkerk aan de Amstel. De coöperatie Ouder-Amstel Energie is de initiatiefnemer van dit project. Zij hebben de samenwerking met de gemeente gezocht.


Foto: Initiatiefnemers van Ouder-Amstel Energie en wethouder Jacqueline de Maa nemen kijkje bij plaatsen zonnepanelen. 

Wethouder Jacqueline de Maa is heel blij met de coöperatie Ouder-Amstel Energie. “Voor de energietransitie is samenwerking met inwoners en bedrijven essentieel. De heren van Ouder-Amstel Energie krijgen dingen voor elkaar die wij als gemeente alléén niet tot stand kunnen brengen. Het vraagt echter wel om doorzettingsvermogen van alle kanten, dus geweldig dat deze panelen er nu liggen. We hopen dat er nog veelmeer van dit soort projecten in Ouder-Amstel tot stand komen. Als gemeente proberen waar het kan te steunen en/of te faciliteren”. 

Dit project is volledig gefinancierd door inwoners van Ouder-Amstel. Iedereen kon zich hiervoor inschrijven om aan dit project mee te doen. De energie die straks wordt opgewekt wordt is voldoende voor ongeveer 15 huishoudens. 

Ouder-Amstel Energie heeft nog meer projecten lopen. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over de coöperatie kijk dan op ouder-amstel-energie.nl.