Kent u iemand in onze gemeente die een lintje verdient?

Kent u iemand die woonachtig is in de gemeente Ouder-Amstel die u wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Voor bijvoorbeeld uitzonderlijke verdiensten in een betaalde baan of iemand die zich jarenlang heeft ingezet voor vrijwilligerswerk of voor een (sport-)vereniging? Houd er dan rekening mee dat u op tijd in actie komt. Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenaamde “Lintjesregen” voor Koningsdag in 2024 wordt uitgereikt, dan dient u het voorstel vóór 15 juni dit jaar bij de burgemeester in.

Gaat het om een uitreiking van een Koninklijke onderscheiding op een ander moment, dan moet u het voorstel tenminste zes maanden van tevoren naar de burgemeester sturen. Wel moet er relatie zijn tussen de verdiensten van de kandidaat en de datum van uitreiking, bijvoorbeeld een jubileum van een vereniging of een laatste bestuursvergadering waarin kandidaat zijn (vrijwillige) functie neerlegt. 

Meer informatie

Op de site www.lintjes.nl kunt u informatie vinden waaronder het aanvraagformulier. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met: Mireille Overes, bestuurssecretaresse, telefoon (020) 496 21 21 of per e-mail bestuurssecretariaat@ouder-amstel.nl.

Gemeentelijke onderscheiding

Informatie over het aanvragen van de gemeentelijke erepenning kunt u ook inwinnen bij Mireille Overes, bestuurssecretaresse, telefoon (020) 496 21 21 of per e-mail bestuurssecretariaat@ouder-amstel.nl.