Waarderingsspeld Ouder-Amstel 2022, thema: mantelzorg

De waarderingsspeld 2022 wordt weer uitgereikt. Als alles volgens plan verloopt is dat tijdens de Nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari 2023. Dit keer is gekozen voor het thema mantelzorg.

Dus kent u iemand die als vrijwilliger belangeloos veel tijd, vakkennis, energie en vooral warmte en liefde steekt in het zorgen voor een ander? Aarzel niet, schuif achter de computer en draag diegene voor.


Afbeelding: Waarderingsspeld 

Voordragen

Voor het voordragen van een vrijwilliger doen we een beroep op onze inwoners. Iedereen kan iemand voordragen. Voor de waarderingsspeld die op 9 januari 2023 wordt uitgereikt moet het iemand zijn die vrijwilligerswerk doet of heeft gedaan als mantelzorger. Graag ontvangen we uw voordracht uiterlijk vrijdag 2 december 2022. Het is belangrijk dat u uw voordracht goed motiveert. Stuur uw voordracht met motivatie (maximaal 300 woorden) naar bestuurssecretariaat@ouder-amstel.nl. Vermeld bij het onderwerp: Voordracht Waarderingsspeld. 

Inhoud voordracht

In uw voordracht moet het volgende duidelijk naar voren komen: 

  • Naam van degene die u voordraagt
  • De taken die de vrijwilliger doet 
  • Hoe lang de vrijwilliger deze taken al op zich neemt of heeft genomen
  • Motivering waarom u vindt dat juist deze vrijwilliger de speld verdient.

Adviescommissie

Een adviescommissie buigt zich vervolgens over de aanmeldingen en beslist wie op maandag 9 januari 2023 de speld in ontvangst mogen nemen. De commissie wordt voorgezeten door Jacqueline de Maa, wethouder vrijwilligersbeleid. 

Wethouder Jacqueline: “Mantelzorg is een mooi en terecht thema voor de waarderingsspeld Ouder-Amstel. Mantelzorgers stoppen veel tijd, aandacht en liefde in de mantelzorg. Goed dat we naast het mantelzorgcompliment een aantal van hen extra in het zonnetje kunnen zetten. Hopelijk lukt het om dat ‘live’ te doen. Ik ben benieuwd naar uw inbreng en verhalen, het wordt vast moeilijk voor de commissie om daar een keus uit te maken.
Waarom de Waarderingsspeld? 

Als bestuur van Ouder- Amstel vinden we de inzet van individuele vrijwilligers en organisaties heel belangrijk. Daarom maken we graag onze waardering zichtbaar. Dat doen we sinds 2019 met de waarderingsspeld Ouder-Amstel. Ieder jaar reiken we deze bijzondere speld uit tijdens de nieuwjaarsreceptie. Die is dit keer op 9 januari 2023. Toch maken voor de zekerheid een voorbehoud, want Corona is de wereld niet uit.  Maar mochten de plannen moeten wijzigen, dan hoort u dat uiteraard direct.