Energietoeslag aanvragen kan tot en met 31 december 2022

Inwoners met een laag inkomen kunnen eenmalig een energietoeslag van €1.300 ontvangen om een deel van de energiekosten te betalen. Aanvragen van een energietoeslag kan nog tot en met 31 december 2022. Per huishouden wordt de energietoeslag éénmaal gegeven.

Kijk voor meer informatie op Energietoeslag aanvragen. Hier ziet u onder andere wat uw netto maandinkomen maximaal mag zijn om in aanmerking te komen voor de energietoeslag.  

Geen gevolgen voor uw toeslagen

De energietoeslag heeft geen gevolgen voor de hoogte van de toeslagen die u al ontvangt. Bijvoorbeeld de huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Ook heeft het geen gevolgen voor de hoogte van de eigen (inkomensafhankelijke) bijdrage in de zorg.

Hulp nodig?

Heeft u moeite om financieel rond te komen? Neem contact op met de afdeling Preventie en Vroegsignalering van de gemeente. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar schuldhulpverlening@ouder-amstel.nl of te bellen tijdens het telefonisch spreekuur via telefoonnummer (020) 496 21 21 (van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 tot 10.30 uur). Tijdens het spreekuur kunt u ook terecht voor vragen over de energietoeslag. Of mail uw vraag naar a.admwwb@ouder-amstel.nl.

Daarnaast kunt u hulp vragen bij het Financieel Café. Zij kunnen u ook helpen bij het invullen van het aanvraagformulier voor de energietoeslag. Om een afspraak te maken kunt u mailen naar financieelcafe.amstelland@humanitas.nl