Energie besparen; samen ‘fixen’ we het

De gemeente Ouder-Amstel is samen met het Regionaal Energieloket gestart met een proef voor het gratis aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen bij zo’n 250 woningen. Zo willen we inwoners helpen bij het direct verlagen van de energierekening. Na de aftrap in Duivendrecht start binnenkort een team van ‘energiefixers’ in Ouderkerk aan de Amstel. Voor de proef zijn een paar wijken uitgekozen met vooral oudere woningen met een slecht energielabel. De bewoners van die wijken ontvangen van ons vooraf een brief met informatie.

Energiefixers
Foto: Het team van energiefixers

Hoe werkt het?

De ‘energiefixers’ bellen aan en vragen of zij mogen helpen bij het energiezuinig maken van de woning. Tijdens dat bezoek kijken ze samen met de bewoner waarmee ze kunnen helpen. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • het installeren van energiezuinige LED-lampen;
  • het aanbrengen van tochtstrips;
  • het plaatsen van radiatorfolie;
  • het isoleren van leidingen;
  • het plaatsen van een waterbesparende douchekop;
  • het ontluchten van radiatoren;
  • advies over het stookgedrag om energie te besparen.

De materialen en adviezen worden gratis verstrekt namens de gemeente.

Wie komen langs?

De energiefixers zijn herkenbaar gekleed in een blauwe jas. Zij zijn in het bezit van een legitimatiebewijs en een brief van de gemeente.

Wanneer komen de energiefixers? 

De energiefixers van het Regionaal Energieloket zijn in de periode van 9 tot en met 26 november 2022 in uw wijk te vinden. Zij werken maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 20.00 uur.

Vragen

Mocht u vragen hebben over de actie zelf of de energiefixers? Dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van het Regionaal Energieloket. Dan kan via (088) 525 41 10 of via projecten@regionaalenergieloket.nl.

Hulp bij geldzorgen

Wilt u hulp bij geldzorgen dan kunt u contact opnemen met onderstaande organisaties: