Nieuw college Ouder-Amstel geïnstalleerd

Het nieuwe college van Ouder-Amstel is geïnstalleerd. Barbara de Reijke (VVD) begint aan haar tweede termijn als wethouder, Jacqueline de Maa (GroenLinks) was eerder wethouder van 2014-2018 en keert nu dus terug voor een tweede termijn en Paulette Koek-Baks begint aan haar eerste termijn. Met burgemeester Joyce Langenacker heeft Ouder-Amstel, net als 8 jaar geleden, weer een college dat volledig uit vrouwen bestaat. En dat is bijzonder.


Foto: v.l.n.r. Paulette Koek-Baks, Jacqueline de Maa, Joyce Langenacker en Barbara de Reijke 

Burgemeester Joyce Langenacker: ‘In veel gemeenten in ons land worden de colleges de komende periode gedomineerd door mannelijke bestuurders. Ik ben er trots op dat wij in Ouder-Amstel een klimaat hebben gecreëerd dat vrouwen uitnodigt actief te zijn in de lokale politiek en dat het zulke kundige en krachtige bestuurders zijn. Ik kijk uit naar de samenwerking en heb veel zin om aan de slag te gaan met het nieuwe college.’

De koers van het nieuwe college is te vinden in het coalitieakkoord: Ouder-Amstel op koers houden; Verantwoordelijk, Verbindend, Vergroenend: coalitieakkoord 2022 - 2026

Nieuwe raadsleden

Barbara de Reijke (VVD) wordt als raadslid opgevolgd door de heer Geert Drese en Sonja van ’t Hoff wordt raadslid voor Ouder-Amstel Anders in plaats van Paulette Koek-Baks. Ook zij werden dinsdag 14 juni geïnstalleerd. José Gerards neemt de rol van fractievoorzitter over bij Ouder-Amstel Anders.  

Burgerraadsleden

Tot slot kreeg de raad er drie burgerraadsleden bij: Peter Krak (VVD), Han van der Zwan (VVD) en Ron Seeboldt (Ouder- Amstel Anders) werden eveneens geïnstalleerd.