Nieuwe speeltoestellen voor speelplekken Roosmarijnhof en Swanevelt

Onlangs zijn de speelplekken voor de Roosmarijnhof in Duivendrecht en Swanevelt in Ouderkerk aan de Amstel vernieuwd. De speeltoestellen die er stonden waren zeer verouderd en niet meer van deze tijd.

Wethouder leefomgeving, Paulette Koek-Baks is erg blij met het resultaat. “Buiten spelen is belangrijk voor ieder kind. Het draagt bij aan meer bewegen maar ook het ontmoeten van andere kinderen.  Door te zorgen voor leuke en veilige speeltoestellen stimuleer je kinderen om naar buiten te gaan. In 2019 is er een mooie speelnota vastgesteld en met de uitvoering zijn we dus nu druk aan de slag. Dat is mooi om te zien en hopelijk hebben veel kinderen in Ouder-Amstel hier plezier van.” 

Inbreng bewoners

De speelplekken zijn afgestemd op de wensen van de omwonenden. Om wensen op te halen is vooraf gevraagd om aan te geven wat de buurtbewoners graag zouden willen. Vanuit het beleid moet een speelplek zoveel mogelijk een groen en natuurlijk uitstraling krijgen. De bestaande beplanting rondom de speelplek behouden. Als er nieuwe toestellen komen waarvoor valdempende ondergrond nodig is, dan komt er kunstgras. En er is een bank en een afvalbak aanwezig. 
Vervolgens is aan de hand van de wensen een drietal ontwerpen gemaakt. Deze zijn voorgelegd aan de bewoners om een keuze aan te geven. Het ontwerp met de meeste stemmen is vervolgens uitgevoerd.

Andere speelplekken 

De speelplekken die dit jaar nog aan beurt komen zijn:

  • Reinier Noomsstraat (is al in voorbereiding)
  • ’t Ven (is al in voorbereiding)
  • Jan Benninghweg (voorbereiding begint later dit jaar)

In 2023 gaan we verder met de speelplekken:

  • Clarissenhof
  • Jonge Linde
  • Zilvermeeuw
  • Polderweg/ Schoolweg

Voor meer informatie, kijk op: Sport cultuur en vrije tijd/Spelen


Foto: Wethouder Koek-Baks op vernieuwde speelplek Swanevelt


Foto: Speelplek Roosmarijnhof