Nieuwe Greenwheels-auto’s in Ouder-Amstel

Ouder-Amstel zet nadrukkelijk in op deelmobiliteit. Dit ligt onder meer besloten in de eind vorig jaar vastgestelde mobiliteitsvisie ‘Leefbaar en veilig’. Met Greenwheels en MyWheels zijn afspraken gemaakt voor extra deelauto’s in zowel Duivendrecht als Ouderkerk aan de Amstel. Vorige week woensdag opende wethouder Rineke Korrel op symbolische wijze de nieuwe Greenwheels parkeerplek aan de Papiermolen in Duivendrecht.

Het is een van de drie extra deelauto’s die het bedrijf sinds deze week aan hun ‘wagenpark’ in de gemeente toevoegt, waardoor nu in Ouder-Amstel vijf Greenwheels deelauto’s gestationeerd zijn. De komende maanden worden daar elf auto’s van MyWheels aan toegevoegd. Wethouder Rineke Korrel is enthousiast over de stappen die gezet worden met betrekking tot deelmobiliteit: “De deelfietsen op station Duivendrecht zijn onlangs geplaatst en nu deze extra deelauto’s. Mooie mijlpalen en de opmaat naar meer oplossingen en toepassingen voor deelmobiliteit. Het doel is om met behulp van deeloplossingen de druk op parkeren te verminderen en een duurzame, milieuvriendelijker alternatief te bieden.”


Foto: Wethouder Rineke Korrel bij een Greenwheels auto

Waar staan ze? En hoe te gebruiken?

De nieuwe auto’s zijn op diverse locaties in Ouder-Amstel geplaatst, waaronder de Reinier Noomstraat ende Coen van Boshuizenlaan (Ouderkerk aan de Amstel) en In de Papiermolen (Duivendrecht). Er is gekozen voor drie nieuwe compacte stadsauto’s van het type Volkswagen up!. De nieuwe auto’s van Greenwheels staan op een vaste parkeerplaats, te lokaliseren met behulp van de Greenwheels app. Een deelauto betaal je alleen bij gebruik. Iedereen met een rijbewijs kan zich gratis aanmelden bij Greenwheels.nl of via de app. De deelauto kan worden geopend via de app of met een OV-Chipkaart.


Afbeelding: Kaart met locatie van deelauto's inclusief e-auto's in Ouderkerk aan de Amstel (klik op de kaart en zoom in)


Afbeelding: Kaart met locaties van deelauto's incl. e-auto's in Duivendrecht (klik op de kaart en zoom in)