Laatste nieuws coronavirus

Hier volgt u de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus in de gemeente Ouder-Amstel.

Voorzichtige verruimingen vanaf 3 maart 2021 tijdens de lockdown

Vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames blijven de zeer strenge maatregelen gelden, zie Rijksoverheid.nl gelden. De niet-essentiële winkels, musea en bioscopen blijven gesloten. Alleen winkels voor eerste levensbehoeften zoals supermarkten, groentewinkels, bakkers en slagers blijven open.

De lockdown en de avondklok gelden in elk geval tot en met maandag 15 maart 2021. De regels zijn erop gericht om contacten zoveel mogelijk te voorkomen en zo verspreiding van het virus tegen te gaan.

In de persconferentie van 23 februari heeft het kabinet besloten dat er onder voorwaarden vanaf 3 maart de volgende verruimingen komen. Ook gaan de middelbare scholen en het mbo vanaf 1 maart deels weer open.

Lees ook: Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten en Avondklok gaat zaterdag 23 januari in op de site van Rijksoverheid. 

Rijksoverheid

Vanuit de Rijksoverheid gelden er landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op de website van Rijksoverheid vindt u actuele informatie, vragen en antwoorden over het coronavirus. Toch nog vragen? Bel het landelijk informatienummer: (0800) 1351. 

Op onze eigen site  

Het laatste nieuws

Meer informatie

De meest recente informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.
Het landelijk informatienummer van de Rijksoverheid: (0800) 1351.
Informatie over de rol van de GGD Amsterdam vindt u op de website van de GGD Amsterdam.

English:

Read more on Goverment.nl: On Monday 23 March the government introduced additional measures to combat the coronavirus outbreak.
Read more on amsterdam.nl: Coronavirus, information in multiple languages.

Vragen en antwoorden diverse doelgroepen

Op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie voor de volgende doelgroepen: