Individuele studietoeslag

Ben je scholier of student, 18 jaar of ouder en door een beperking niet in staat om het minimumloon te verdienen? Dan kun je misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente Ouder-Amstel. Met dit geldbedrag wil de gemeente je stimuleren om naar school te gaan of een studie te gaan volgen. De toeslag gaat in op de eerste dag van de maand van aanvraag en loopt door tot uiterlijk het einde van het school- of studiejaar.

Aanvragen studietoeslag

Je kunt een studietoeslag aanvragen via Aanvraagformulier studietoeslag (pdf, 57 kB). Het ingevulde formulier stuur je (zonder postzegel) aan de gemeente Ouder-Amstel, Antwoordnummer 157, 1190 WC Ouderkerk aan de Amstel. 

Hoogte en uitkering van studietoeslag 

Een individuele studietoeslag bedraagt € 600. Je krijgt de individuele studietoeslag eenmalig in één bedrag uitbetaald. Na zes maanden kun je opnieuw in aanmerking komen voor een individuele studietoeslag. Als je getrouwd bent dan kunnen jij en je partner allebei afzonderlijk in aanmerking komen voor de individuele studietoeslag als jullie aan de voorwaarden voldoen. 

Voorwaarden individuele studietoeslag

Je komt in aanmerking als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent 18 jaar of ouder; 
  • Je hebt recht op studiefinanciering via de Wet studiefinanciering (WSF) of je hebt recht op een basistoelage via de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (WTOS);
  • Je hebt geen vermogen dat op grond van de Participatiewet in aanmerking kan komen; en
  • Je bent niet in staat tot het verdienen van het wettelijk minimumloon, maar je hebt wel mogelijkheden tot arbeidsparticipatie.