Informatiebijeenkomst gebiedsontwikkeling De Nieuwe Kern

Tussen de Johan Cruijff ArenA en station Duivendrecht komt over een paar jaar een verrassend groene stadswijk, De Nieuwe Kern. De plattegrond voor de wijk, het stedenbouwkundig raamwerk is klaar. Gemeente Ouder-Amstel organiseert met grondeigenaren gemeente Amsterdam, NS Stations en VolkerWessels Vastgoed op woensdag 7 juni 2023 een informatiebijeenkomst over dat stedenbouwkundig raamwerk.

De Nieuwe Kern verbindt Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht maar ook Amsterdam Zuidoost en de rest van Amsterdam. De locatie is een van de best bereikbare plekken van Nederland. Het gebied wordt groen en stedelijk tegelijk. Wonen en werken gaan hier hand in hand. Er komen levendige maar ook ontspannen plekken waardoor je je steeds in een andere wereld bevindt. Voor alle typen huishoudens komt hier woningaanbod. 

Boekje stedenbouwkundig raamwerk

Op de projectwebsite denieuwekern.nl staat een boekje met een samenvatting van het stedenbouwkundig raamwerk. Dat is gemaakt door stedenbouwkundig bureau West 8. Hierin staat wat voor soort wijk dit wordt, waar gewoond en gewerkt wordt, hoe het verkeer door de wijk loopt, waar je kunt fietsen en wandelen, waar voorzieningen zullen komen. Ook staat erin hoe een groot stadspark de buurten aan de west- en de oostkant van de Holterbergweg met elkaar zal verbinden en waar bewoners en bezoekers kunnen sporten en buitenzijn in diverse andere parken. 

Informatiebijeenkomst 

De bijeenkomst is bedoeld om geïnteresseerden te informeren over de plannen en het vervolg van de ontwikkeling. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen en reacties te geven. De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 7 juni 2023 bij Banijay Benelux (voorheen ‘Endemol’), MediArena 2, Amsterdam-Duivendrecht. Tussen 15.00 en 17.30 uur kunt u hier inlopen wanneer u wilt. Komt u liever ’s avonds? Dan bent u welkom tussen 19.00 en 21.30 uur. Het programma is te vinden op de website www.denieuwekern.nl.  

Wat kunt u verwachten?

  • Twee keer dezelfde presentatie over het stedenbouwkundig raamwerk, om 15.30 uur en om 19.30 uur;  
  • Een kleine informatiemarkt over het plan en de belangrijkste onderwerpen;
  • Thematafels waar leden van het projectteam met deelnemers in gesprek gaan over de identiteit van de wijk, groen en water, verkeer en mobiliteit en voorzieningen.      

Wij horen graag uw advies, wensen, aandachtspunten en ideeën. Die zullen samen met het stedenbouwkundig raamwerk worden aangeboden aan de gemeenteraad. De input wordt vervolgens meegenomen bij het maken van de stedenbouwkundige plannen voor de verschillende deelgebieden.