Cursus “Help, mijn kind kan niet zonder!”

Zet dit in mijn agenda

Let op: dit evenement wordt verschoven (nieuwe data volgen) in verband met het coronavirus. 

De stichting Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus vindt plaats in Hoofddorp en duurt vijf avonden.

Van
donderdag 02 april, 2020 om 19:00
Tot
donderdag 28 mei, 2020 om 21:00

Let op: dit evenement wordt verschoven (nieuwe data volgen) in verband met het coronavirus

De stichting Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus vindt plaats in Hoofddorp en duurt vijf avonden.

Cursusdata 

De cursusavonden zijn op: 

  • Donderdag 2 april 
  • Donderdag 9 april
  • Donderdag 16 april
  • Donderdag 23 april
  • Terugkombijeenkomst op Donderdag 28 mei. 

Ouders van kinderen die gebruiken voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

Inhoud cursus

De cursus is kort, krachtig en praktisch. U krijgt handvatten aangereikt waardoor u zich minder machteloos voelt en de regie weer in handen krijgt. 
De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met uw kind om te gaan. Samen met andere ouders gaat u aan de slag met de aangeboden leerstof.
Een aantal van de doelen:

  • Verbeteren van communicatie binnen het gezin
  • Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag
  • Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen

Meer informatie

Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder nog een gesprek met de cursusleiding. De groepsgrootte heeft een maximum van 10 deelnemers. U kunt zich aanmelden via (088) 358 22 60 of preventie@brijder.nl.