Energietoeslag

De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de extra energiekosten. Voor 2022 kunt u geen energietoeslag meer aanvragen. Ook in 2023 komt er een energietoeslag. Inwoners die in 2022 al een tegemoetkoming energietoeslag hebben gekregen, zullen in maart automatisch een voorschot van € 500 ontvangen op de energietoeslag 2023. Zodra meer bekend is over de energietoeslag 2023, kunt u dit op deze pagina lezen.

Indien u moeite heeft met het betalen van uw energierekening, kunt u contact opnemen met uw energieleverancier. Mogelijk kunt u een betalingsregeling treffen of komt u in aanmerking voor het Noodfonds Energiearmoede. Uw energieleverancier kan u hierover meer vertellen. Ook kunt u checken of u in aanmerking komt op noodfondsenergie.nl.

Energiecoach en energieloket

U kunt nu al stappen ondernemen om uw energierekening te verlagen. Online zijn ontzettend veel tips te vinden, die u zelf toe kunt passen. 

Wilt u dat er iemand met u meekijkt? Dan kunt u een afspraak maken met een van onze enthousiaste energiecoaches. In een één op- één gesprek geven zij u tips over kleine energiebesparende maatregelen en slim verwarmen. Het zijn lang niet altijd kostbare ingrepen. Ook kleine aanpassingen in huis maken verschil.  

Heeft u hulp nodig bij het zetten van grote stappen, zoals isoleren of zonnepanelen plaatsen, dan kunt u terecht bij ons energieloket. Hier kunt u onder andere een gratis online HuisScan doen en meer lezen over energiebesparende maatregelen. 

Hulp bij geldzorgen

Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Dan kunt u terecht bij het Financieel Café in Duivendrecht. Ook kunt u contact opnemen met de medewerkers preventie en vroegsignalering via onderstaande contactgegevens. Zij kijken dan samen met u hoe uw situatie verbeterd kan worden. Meer informatie over preventie en vroegsignalering kunt u vinden op hulp bij geldzorgen.  
Meer informatie over geldzaken kunt u vinden op hulpwijzerouderamstel.nl.

Financieel Café

Elke donderdag geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur in Dorpshuis Duivendrecht. Meer informatie over het Financieel Café kunt u vinden op humanitas.nl

Klantmanagers Preventie en Vroegsignalering

Barbara Braamhorst, e-mail: Barbara.Braamhorst@duoplus.nl, telefoon: (0297) 75 35 75.
Suzanne Weggeman, e-mail: Suzanne.Weggeman@duoplus.nl,  telefoon: (0297) 75 35 91.

Vragen over de energietoeslag? 

Heeft u vragen over de energietoeslag?  Dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente, via (020) 496 21 21 bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 10.30 uur, of via a.admwwb@ouder-amstel.nl.