Geheimhouding persoonsgegevens BRP aanvragen

In de basisregistratie personen (BRP) staan de persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente. De overheid mag deze gegevens gebruiken. Bijvoorbeeld voor kinderbijslag, studiefinanciering en pensioen. Soms worden uw gegevens ook aan anderen doorgegeven. Als u niet wilt dat uw persoonsgegevens worden doorgegeven dan kunt u geheimhouding aanvragen. Dit wordt ook wel 'verstrekkingsbeperking persoonsgegevens' genoemd. 

Geheimhouding van persoonsgegevens aanvragen met DigiD

Of: 

Vraag schriftelijk geheimhouding aan via het formulier Verzoek tot geheimhouding van uw persoonsgegevens (pdf, 109 kB). Bij uw aanvraag voegt u een kopie toe van uw geldig identiteitsbewijs toe. U stuurt het ingevulde formulier naar: gemeente@ouder-amstel.nl of naar: gemeente Ouder-Amstel, Postbus 35, 1190 AA, Ouderkerk aan de Amstel.  
Ook als u de geheimhouding wilt stopzetten geeft u dat schriftelijk door. Stuur dan ook weer een kopie van uw geldige identiteitsbewijs mee.

U hoeft hier geen specifieke reden voor op te geven. U kunt de geheimhouding ook weer laten stoppen. Gaat u verhuizen naar een andere gemeente? U hoeft in de nieuwe gemeente niet opnieuw geheimhouding aan te vragen.

Wilt u weten welke instellingen uw gegevens krijgen? Kijk dan op Wiekrijgenmijngegevens.nl.

Wanneer persoonsgegevens wel worden doorgegeven  

In sommige gevallen moet de gemeente uw persoonsgegevens toch doorgeven. Ook als u geheimhouding heeft aangevraagd. Dit gebeurt als overheidsinstellingen uw gegevens willen hebben. Bijvoorbeeld de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

U kunt alleen geheimhouding aanvragen voor:

  • uw eigen persoonsgegevens
  • de persoonsgegevens van uw kinderen tot 16 jaar

Jongeren vanaf 16 jaar moeten zelf een aanvraag tot geheimhouding indienen.

Het aanvragen van geheimhouding is gratis.

De gemeente verwerkt de geheimhouding binnen 4 weken.