Herinrichting stationsgebied Van der Madeweg

In 2020 wordt het stationsgebied bij metrostation Van der Madeweg en de aansluitende rijweg, fiets- en voetpad richting de kruising met Spaklerweg opnieuw ingericht. Het gehele gebied krijgt vernieuwde rijwegen en de ruimte onder het metrostation wordt ingericht om prettig te verblijven.

Waarom is de herinrichting nodig?

Wegens veiligheid wordt het stationsgebied en de rijbanen vernieuwd en opnieuw ingericht. Het stationsgebied krijgt een fijne verblijfsfunctie met meer groen, de fietsparkeerplaatsen worden vernieuwd en de verlichting verbeterd.

Om welk gedeelte van Van der Madeweg gaat het?

Vanaf het stationsgedeelte tot het kruispunt met de Spaklerweg wordt de rijweg, het fiets- en het voetpad opgeknapt en het groen opnieuw ingericht. 

Herinrichting stationsgebied Van der Madeweg

Wanneer ter inzage?

Van woensdag 20 mei tot en met 1 juli 2020 ligt het Voorlopig Ontwerp Herinrichting Van der Madeweg ter inzage. In deze periode kunt u het ontwerp inzien in het gemeentehuis na het maken van een afspraak; hiervoor kunt u bellen met telefoonnummer (020) 496 21 21.

Wilt u het ontwerp digitaal inzien? Stuur een mail aan webredactie@duoplus.nl dan mailen wij u het ontwerp als pdf-bestand toe.  

Wanneer de ter inzage termijn verstreken is, worden de zienswijzen behandeld en kunnen eventuele aanpassingen op het ontwerp gemaakt worden. Daarna wordt het bestuurlijk goedgekeurd door gemeente Ouder-Amstel en kan het project starten met de voorbereidingen voor de uitvoeringswerkzaamheden. 

Indienen zienswijze

Op het ontwerp kunt u een zienswijze indienen. Dit kan per post aan het College van burgemeester en wethouders van Ouder-Amstel, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel of per mail: gemeente@ouder-amstel.nl