Aanwijzing veiligheidsrisicogebied Ajax – Union Berlin

De burgemeester van Ouder-Amstel stelt, in afstemming met de gemeente Amsterdam, een veiligheidsrisicogebied in rond de wedstrijd Ajax – Union Berlin op donderdag 16 februari 2023 in de Johan Cruijff ArenA.

Aanleiding zijn verschillende confrontaties in het recente verleden tussen (harde kern) Ajaxsupporters en bezoekende internationale voetbalsupporters.
Daarom is rondom de wedstrijd een veiligheidsrisicogebied afgekondigd. In dit gebied kan preventief worden gefouilleerd. Bij preventief fouilleren heeft de politie het recht iedereen binnen een bepaald gebied te controleren op wapens. 

Op donderdag 16 februari 2023 om 12 uur tot 24 uur treedt het veiligheids-risicogebied in werking met inbegrip van de hierna genoemde wegen en de in dat gebied en aan die wegen gelegen voor het publiek openstaande gebouwen en bijbehorende erven, begrensd door de Holterbergweg, de Loper, de gemeentegrens bij de spoorbaan Amsterdam-Utrecht, Stationsplein, Stationsweg, Holterbergweg, parkeerterrein P2, en de spoor-/metrolijn vanaf station Duivendrecht tot aan de gemeentegrens van Amsterdam met inbegrip van metrostation Van der Madeweg.